MOBIL

Er dette Samsungs første 4G-mobil?

Celox skal visstnok parkere Galaxy SII både på internett- og prosessorhastighet.

9. aug. 2011 - 15:49
Vis mer

Internett på mobilen er ikke hva det en gang var, altså treg lasting av et knippe skreddersydde nettsteder på en totommers skjerm. I dag gir mange nye telefoner deg en surfeopplevelse som kan sammenlignes med den du får på en vanlig PC, både på grunn av de store skjermene og at selve internettoppkoblingen er blitt langt, langt raskere.

Og det aller kjappeste du kan koble deg opp mot via mobilnettet i dag, er LTE, eller 4G som det kalles på folkemunne. Foreløpig er det kun Netcom som tilbyr dette i Norge, og kun i de største byene.

Og her haster det strengt tatt ikke med å bygge ut, da du foreløpig ikke får kjøpt en eneste telefon som støtter teknologien. Skal du ha maks utbytte av LTE-nettet må du altså investere i en egen 4G-ruter som kobles til PCen din.

Dette har vi forøvrig testet gjennom to måneder, der vi både har lastet ned store filer og spilt FPS-spill uten snev av lagg eller tregheter.

Samsung først ut?

Det er selvsagt bare et tidsspørsmål før mobilprodusentene kjører ut telefoner som kan utnytte LTE-nettet her i landet, og mye tyder på at Samsung kan bli først ut.

Det har nylig dukket opp bilder av en telefon som foreløpig bare blir omtalt som Celox. Denne skal støtte LTE-hastigheter på 100 Mbps ned og 50 Mbps opp.

Og de øvrige spesifikasjonene lover heller ikke dårlig for surfemulighetene her. Skjermen skal være av samme type som den du finner i Galaxy SII, altså Super AMOLED Plus, og ha en størrelse på 4,5 tommer.

Raskere enn Galaxy SII

Også resten av komponentene i telefonen skal være imponerende. Blant annet skal den være utstyrt med doble prosessorkjerner som klokker inn på hele 1500 MHz.

Nøyaktig hvilken systembrikke som står i telefonen er litt i det blå. Den som dras frem i kildene vi har brukt er Qualcomm APQ8060, men dette er "tablet-versjonen" av MSM8260 (altså den du finner i HTC Sensation). Denne har heller ikke LTE, så her er det litt vanskelig å velge hva man skal tro, men vi antar at det kan være snakk om en ny Qualcomm-brikke.

Ifølge ryktene skal telefonen være på vei til markedet allerede neste måned, så vi regner med vi enten får avkreftet eller bekreftet at Celox i det hele tatt eksisterer iløpet av kort tid.

Kilder: IT TONG (Google Translate) via Softpedia, Phonesreview

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.