MOBIL

Er dette LGs neste supermobil?

LG LS970 Eclipse har spesifikasjoner som får det meste til å fremstå utdatert.

14. mai 2012 - 15:00

Under Mobile World Congress i Barcelona ble LG blant de første produsentene som viste frem en firekjernetelefon, etter at de året før ble først med både dobbeltkjerne og en telefon som kombinerte 3D-skjerm med 3D-kamera.

LES OGSÅ: Slik er LGs nye strategi

Nytt beist avslørt

De første firekjernetelefonene har såvidt rukket å komme på markedet, men det ser ikke ut til å gå lange tiden før modeller som HTC One X, Samsung Galaxy S IIIHuawei Ascend D Quad og LGs egen Optimus 4X HD får seriøs konkurranse.

Utfordreren går foreløpig under navnet LG LS970 Eclipse, og internt i LG skal den ifølge Briefmobiles kilde bli omtalt som "G". Ikke helt umulig at den lander på markedet under navnet Optimus G, med andre ord.

Mer interessant er det at den har spesifikasjoner som får det meste på markedet til å blekne.

Qualcomms stolthet under skallet

LG var tidlig ute med å ringe Nvidia for å skaffe seg Tegra 2-maskinvaren i 2010, og de fulgte opp med bruke Tegra 3 i årets foreløpige toppmodell. I LS 970 skal det imidlertid være Qualcomms APQ8064-systembrikke som gjelder.

Denne brikken rommer fire Cortex A15-prosessorkjerner (28 nm) som yter 1,5 GHz per kjerne, noe som kombinert med grafikkbrikken Adreno 320 burde tygge unna den tyngste grafikken du får i lang tid fremover uten problemer.

LES OGSÅ: Så rå er Qualcomms neste Snapdragon

Når du i tillegg kan legge 2 GB arbeidsminne (RAM) på spesifikasjonslisten er det liten tvil om at denne vil lande på topplisten over muskeltelefoner når den kommer på markedet.

4,67-tommers HD-skjerm

Skjermen i telefonen skal ha en størrelse på 4,67-tommer, altså i samme størrelsessjanger som de fleste andre toppmodeller på markedet. Oppløsningen vil være på 1280 x 720 piksler og skjermtypen er oppgitt til å være TFT - som høyst sannsynlig betyr at vi snakker om det LG selv kaller "Nova", altså en LCD IPS-skjerm.

Andre interessante ting på spesifikasjonslisten er et kamera som skal ta bilder i 13 megapikslers oppløsning, Android 4.0 og et internminne på 16 GB. LG har til nå latt være å slenge seg på "ikke-støtte-for-minnekort"-trenden, så vi tipper at du også finner støtte for MicroSD-kort opp til 64 GB.

Ellers snakker vi om en forholdsvis stor sak, med en vekt på 142 gram, en bredde på 71,6 mm og en høyde på 131,9 mm. LG ser imidlertid ut til å ha holdt seg på linjen med tynn design, da den ikke skal være mer enn 8,6 mm tykk.

Kan komme allerede i år

Ifølge Briefmobiles kilde skal LG LS970 være klar for markedet allerede i år, en gang mellom oktober og desember.

Foreløpig ser det ut til at det først kommer en variant for Sprints LTE-nett, og det er uvisst om det kommer en "vanlig" HSPA+-versjon for Norge og resten av landene som ikke bruker denne LTE-standarden.

Kilder: PDA DB, Briefmobile

LES OGSÅ:

Vi har prøvd de nyeste mobilene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.