MOBIL

Er dette LG Optimus X3?

LG kan ha quad core og HD-skjerm klar så tidlig som neste måned.

23. jan. 2012 - 15:49

I fjor så vi en aksellerasjon i maskinvareutviklingen for mobiltelefoner, og det dukket opp et lass med toppmodeller med råsterke grafikkbrikker, doble prosessorskjermer og bedre skjermer enn noensinne.

Og det var LG som tok det første steget da de tok i bruk Nvidias Tegra2-systembrikke i Optimus 2X, som var på markedet mange måneder før de andre produsentene fikk på plass produkter med tilsvarende kraft.

Produsenten var også først ut med 3D-skjerm og 3D-kamera i en telefon, med sin Optimus 3D.

LES OGSÅ: Sju høydepunkter fra 2011

Leder LG an i år også?

LG åpner 2012 ved å slippe løs P940 Prada 3.0, som lander i norske butikkhyller om en drøy uke. Denne kombinerer nydelig design med doble prosessorkjerner, NFC og en særdeles lyssterk skjerm.

Og mye tyder på at produsenten allerede har tatt ladegrep for neste salve. De siste dagene har det dukket opp bilder av en LG-telefon med navnet Optimus X3. Og her snakker vi hissige spesifikasjoner.

Fire kjerner og HD-skjerm

LG skal på samme måte som i fjor ha brukt Nvidia-maskinvare, nærmere bestemt Tegra 3. Denne systembrikken har fire vanlige prosessorkjerner i tillegg til en ekstra "støttekjerne" som brukes når telefonen ikke er under press. For strømsparing, altså.

Grafikken er også kraftig oppgradert i forhold til fjorårets Tegra2-variant, noe som kommer godt med når du skal drive skjermen, som skal ha en størrelse på 4,7 tommer og en oppløsning på 1280 x 720 piksler (720p).

Ut fra bildet som har lekket er Optimus X3 en svært tynn telefon, og designen minner ikke rent lite om Prada-telefonen, med stålramme og få overflødige detaljer. Her går LG i en annen retning enn i fjor, da toppmodellene var rimelig klumpete.

Hardere press fra konkurrentene

I motsetning til i fjor, da LG lå langt foran nærmeste rival i starten av året, ser det ut til at konkurransen kan bli langt farligere i år. Den siste tiden har det for eksempel lekket spesifikasjoner og bilder av HTC Supreme, som i likhet med X3 både skal ha HD-skjerm og Tegra 3-maskinvare på plass. 

I tillegg er det rimelig sikkert at Samsung ligger i buskene og lurer med Galaxy S III, men det snakkes i gangene om at denne blir lansert senere enn antatt.

Uansett forventer vi å få se de første mobilene med fire kjerner i løpet av Mobile World Congress om litt over en måned, og månedene etter dette vil nok også romme et par veldig interessante lanseringer.

Kilder: Pocketnow

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.