MOBIL

Er dette HTC Vile?

8 mm tykk, doble prosessorkjerner og Android 4.0, sier ryktene.

10. nov. 2011 - 10:14

På ryktefronten har HTC nærmest blitt den nye Sony Ericsson, noe som på godt norsk betyr at de lekker som en sil. På tirsdag dukket det opp noen spekulative bilder av det som skal være HTCs første telefon med fire prosessorkjerner, HTC Edge, og nå ser det jammen ut til at enda en modell er ute av skapet: HTC Vile.

LES OGSÅ: Verdens første tablet med fire kjerner

Først med Android 4.0

HTC skal muligens vises frem offisielt under Mobile World Congress i slutten av februar neste år, ihvertfall om vi skal tro BGR.com. Det betyr at den kanskje blir blant de første HTC-telefonene som kommer med Android 4.0 rett fra boksen.

At den er laget spesifikt for Android 4.0 kan du blant annet se ved at telefonen verken har fysiske taster eller berøringspanel under skjermen.

Den skal ifølge ryktet også ha den kommende 4.0-utgaven av HTCs omfattende menysystem Sense. 

Det er imidlertid ikke slik at den i tilfelle blir den første HTC-modellen som får Android 4.0 - produsenten har allerede annonsert de første modellene som skal oppdateres til denne versjonen av plattformen, blant annet HTC Sensation og Evo 3D.

LES OGSÅ: Disse mobilene får Android 4.0

Mye kraft

Vile skal angivelig være utstyrt med en systembrikke fra Qualcomms kommende Snapdragon-generasjon. Varianten som ettersigende står i telefonen inkluderer doble prosessorkjerner som kjører på 1,5 GHz.

Mer interessant er det at du da i tilfelle også får grafikkbrikken Adreno 225, som er oppfølgeren til 220-modellen du finner i HTC Sensation XE. Grafikkytelsen skal være 50 prosent høyere enn i den allerede kraftige forgjengeren.

Stor skjerm

Skjermen i Vile sies å være en Super-AMOLED-variant med en størrelse på 4,3 tommer. Det betyr i tilfelle at HTC har vært hos Samsung og handlet skjermer.

Oppløsningen skal være den samme som i alle HTC-toppmodellene i år, altså 960 x 540 piksler (qHD). En av fordelene med denne oppløsningen er at den gir et naturlig 16:9-format, som er greit å ha når du for eksempel skal se film.

Kameraet i telefonen greier ifølge ryktet å ta stillbilder i en oppløsning på opp til 8 megapiksler, og som seg hør og bør i en dobbeltkjernetelefon kan den også filme i 1080p.

Beats-telefon

Etter et par veldig gode år har HTC gått i investeringsmodus, og blant annet sikret seg aksjemajoriteten i hodesettprodusenten Beats. Dette vil du merke i form av telefoner som er brandet med Beats-logo, og du vil også finne Beats-øreplugger (noen ganger hodesett) i esken telefonene kommer i.

Disse telefonene kommer også med tre ekstra lydprofiler som er optimalisert for bruk sammen med Beats-hodesett, og vi kan bekrefte at du får betydelig mer trøkk i lyden når disse er aktivert.

Det sies at Vile skal være utstyrt med Beats-teknologien.

Syltynn

I kjent HTC-stil skal Vile visstnok være laget i aluminium, og selv om det ikke kommer frem av bildet som er lekket (som ser ganske datagenerert ut) antar vi det er snakk om en såkalt unibody-design - altså at dekselet er skåret ut i ett stykke.

I tillegg ser det ut til at vi står overfor den tynneste HTC-telefonen noensinne - Vile skal være mindre enn 8 mm tykk.

Så skal vi ta det vanlige forbeholdet til slutt: Både spesifikasjonene og bildet kan vise seg å være rent oppspinn. Så ta dette med en klype salt.

Kilde: BGR.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.