MOBIL

Er dette batterifremtiden?

Supertynt og miljøvennlig batteri fra NEC.

19. mars 2012 - 11:11

En av komponentene som setter en naturlig sperre på hvor tynn en mobiltelefon kan være i dag er batteriet. Og da er det interessant å se litt på det som foregår i NECs laboratorier om dagen.

Produsenten har i flere år jobbet med batteritypen ORB (Organical Radical Battery), som ikke bare er fri for skadelige stoffer - den kan også lages i særdeles tynne varianter.

Det er allerede vist frem et fungerende batteri med en tykkelse på knappe 0,3 millimeter, noe som gjør det mulig å lodde det direkte på kretskortene som brukes i elektroniske apparater uten at disse øker noe særlig i størrelse.

Kapasiteten må opp

Flaskehalsen i batteriene er foreløpig kapasiteten. Et batteri med den nevnte tykkelsen på 0,3mm og en størrelse på tre kvadratcentimeter greier levere 3 mAh. Til sammenligning har de fleste smarttelefoner i dag en kapasitet på mellom 1250 og 1800 mAh - og de må oftest lades daglig.

LES OGSÅ: Fem enkle tips for bedre batteritid

Forskningsavelingen hos NEC antar imidlertid at ORB-batteriene etterhvert vil kunne få en energitetthet som overgår den du finner i tradisjonelle lithium-batterier.

Men de mest aktuelle bruksområdene i første omgang vil altså være apparater med små og lite strømkrevende skjermer, og batteritypen kan også integreres i såkalt "elektronisk papir".

Produsenten regner med å ha de første variantene klare for masseproduksjon neste år.

Kilde: Reghardware

 

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.