Er dette batterifremtiden?

Supertynt og miljøvennlig batteri fra NEC.

Er dette batterifremtiden?

Supertynt og miljøvennlig batteri fra NEC.

En av komponentene som setter en naturlig sperre på hvor tynn en mobiltelefon kan være i dag er batteriet. Og da er det interessant å se litt på det som foregår i NECs laboratorier om dagen.

Produsenten har i flere år jobbet med batteritypen ORB (Organical Radical Battery), som ikke bare er fri for skadelige stoffer - den kan også lages i særdeles tynne varianter.

Det er allerede vist frem et fungerende batteri med en tykkelse på knappe 0,3 millimeter, noe som gjør det mulig å lodde det direkte på kretskortene som brukes i elektroniske apparater uten at disse øker noe særlig i størrelse.

Kapasiteten må opp

Flaskehalsen i batteriene er foreløpig kapasiteten. Et batteri med den nevnte tykkelsen på 0,3mm og en størrelse på tre kvadratcentimeter greier levere 3 mAh. Til sammenligning har de fleste smarttelefoner i dag en kapasitet på mellom 1250 og 1800 mAh - og de må oftest lades daglig.

LES OGSÅ: Fem enkle tips for bedre batteritid

Forskningsavelingen hos NEC antar imidlertid at ORB-batteriene etterhvert vil kunne få en energitetthet som overgår den du finner i tradisjonelle lithium-batterier.

Men de mest aktuelle bruksområdene i første omgang vil altså være apparater med små og lite strømkrevende skjermer, og batteritypen kan også integreres i såkalt "elektronisk papir".

Produsenten regner med å ha de første variantene klare for masseproduksjon neste år.

Kilde: Reghardware

 

 

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå