ENERGI

Equinor vil øke produksjonen på Vigdis-feltet med 11 millioner fat

Boostingteknologi skal få opp utvinningsgraden fra 45 til 54 prosent.

Equinor håper å øke utvinningsgraden på Vigdis-feltet fra 45 til 54 prosent. Her senkes en havbunnsinstallasjon på Vigdis Nordøst.
Equinor håper å øke utvinningsgraden på Vigdis-feltet fra 45 til 54 prosent. Her senkes en havbunnsinstallasjon på Vigdis Nordøst. Foto: André Osmundsen/Equinor
5. des. 2018 - 15:24

Equinor har besluttet å investere om lag 1,4 milliarder kroner i Vigdis Boosting Station, som etter planen skal starte opp i første kvartal 2021.

Det vil øke produksjonen med nær 11 millioner fat fra havbunnsfeltet som har produsert olje via Snorre-feltet i over 20 år.

Equinor og partnerne har besluttet å investere om lag 1,4 milliarder kroner i Vigdis Boosting Station, som etter planen skal starte opp 1. kvartal 2021.

Når Vigdis Boosting Station starter opp er det ventet at utvinningsgraden fra Vigdis vil øke fra dagens 45 prosent til 54 prosent.

Dobbelt så mye olje som antatt

Kontrakten med å levere pumpesystem inkludert bunnramme og trålbeskyttelse er tildelt OneSubsea og har en verdi på om lag 700 millioner kroner. Rundt 500 personer vil være involvert i å levere Vigdis Boosting Station.

– Senere blir det tildelt kontrakt for arbeidet som skal utføres på Snorre A og B-plattformene, mens marine operasjoner blir utført under Equinors rammekontrakter på området, sier Torger Rød, direktør for prosjektutvikling i Equinor i en pressemelding.

Da produksjonen fra Vigdis-feltet startet i 1997 ble det antatt at feltet skulle produsere 200 millioner fat. Så langt har feltet produsert dobbelt så mye. De samlede utvinnbare ressursene fra Vigdis er nå anslått til 455 millioner fat olje.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.