ENERGI

Equinor selger seg ut av Bakken-feltet i USA for 900 millioner dollar

– Vi tar grep for å øke lønnsomheten i Equinors internasjonale olje- og gassvirksomhet.

Oljefelt i Bakken-området, Nord-Dakota.
Oljefelt i Bakken-området, Nord-Dakota. Foto: Einar Aslaksen / Equinor
10. feb. 2021 - 07:10

Equinor selger seg ut av Bakken-feltet i USA for 900 millioner dollar. Det tilsvarer omkring 7,6 milliarder norske kroner. Kjøper er Grayson Mill Energy.

– Vi tar grep for å øke lønnsomheten i Equinors internasjonale olje- og gassvirksomhet. Dagens annonsering om at vi går ut av Bakken-feltet, er et viktig steg i denne prosessen, sier Al Cook, konserndirektør for Utvikling og produksjon internasjonalt i Equinor, i en pressemelding.

Han sier selskapet har samarbeidet med Grayson Mill Energy om å bevare arbeidsplasser og sørge for overføring av ekspertise på best mulig måte.

– Ved å selge våre eierandeler i Bakken-feltet realiserer vi inntekter som kan anvendes på mer konkurransedyktige eiendeler i vår portefølje og dermed skape høyere verdi for våre aksjonærer, heter det videre.

Selskapet har den siste tiden fått massiv kritikk for store økonomiske tap i USA

Et batterilagringsanlegg sett fra droneperspektiv.
Les også

Equinor i gang med driften: Skal lagre strøm til å forsyne 75.000 hjem med kraft i to timer

Alt egenoperert areal

Transaksjonen dekker alt egenoperert og partneroperert areal, i alt 242.000 acres, og andeler i tilhørende midtstrømaktiviteter i Bakken.

Bokført produksjon fra disse eiendelene i fjerde kvartal 2020 var 48.000 fat oljeekvivalenter per dag (ikke medregnet royaltyvolumer).

Samtidig med denne transaksjonen vil Marketing & Trading i Equinor inngå en kontrakt med Grayson Mill Energy om kjøp av råolje.

Som en del av den avtalte transaksjonen vil alle Equinors feltansatte og et betydelig antall av støttefunksjonene som arbeider med Bakken-feltet ha muligheten til å bli overført til Grayson Mill Energy.

Transaksjonen trer i kraft med virkning fra 1. januar 2021. Den er betinget av alminnelige vilkår, inkludert myndighetsgodkjenning.

750 ansatte i USA

Equinor har eierandeler i egenopererte og partneropererte ukonvensjonelle olje- og gassfelt i Bakken- (Nord-Dakota) og Appalachian-bassengene (Ohio og Pennsylvania), og har en stor portefølje av offshore-eiendeler i den amerikanske delen av Mexicogolfen.

Selskapet jobber også med utvikling av offshore vindprosjekter på østkysten av USA.

Equinor har om lag 750 ansatte som er fordelt på selskapets hovedkontor for USA i Houston (Texas), satellitt-kontorer i Stamford (Connecticut) og Washington DC samt feltkontorer i Nord-Dakota og Ohio.

Konsernsjef i Equinor, Anders Opedal, presenterer resultatene  for 2. kvartal 2023.
Les også

Bedre enn ventet for Equinor – langt under rekordresultatet i fjor

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.