ENERGI

Equinor, RWE og Hydro vil samarbeide om havvindpark

Skal utvikle havvindparken Sørlige Nordsjø II.

Equinor, RWE og Hydro vil samarbeide om å bygge ut havvindpark i den norske delen av Nordsjøen. På bildet er Equinors Hywind Buchan vindmølleanlegg utenfor Skottland.
Equinor, RWE og Hydro vil samarbeide om å bygge ut havvindpark i den norske delen av Nordsjøen. På bildet er Equinors Hywind Buchan vindmølleanlegg utenfor Skottland. Illustrasjonsfoto: Øyvind Gravås/Equinor/NTB
26. mai 2021 - 08:15

Equinor, RWE og Hydro skal samarbeide om å utvikle havvindparken Sørlige Nordsjø II i Nordsjøen.

Regjeringen åpnet i fjor områdene Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II for utbygging av havvind. Det arbeides nå med konsesjoner for prosjektene.

«Samarbeidet mellom Equinor, RWE og Hydro utgjør en sterk kombinasjon av erfaring og ekspertise innen utbygging av havvind, innsikt i energimarkedet og gjennomføring av store industriprosjekter», skriver selskapene i en pressemelding der de lanserer samarbeidet.

Mye vind i Nordsjøen

Konserndirektør Pål Eitrheim i Nye energiløsninger i Equinor mener at Nordsjøen har noen av verdens beste vindressurser.

– En stor havvindpark i Sørlige Nordsjø II kan få en sentral rolle i den videre utviklingen av Nordsjøen som et energiknutepunkt til havs og skape nye industrielle muligheter for Norge som energinasjon, sier han.

Utenfor Utsira Nord

Sørlige Nordsjø II er det største av de to områdene og ligger lenger ut i havet enn Utsira Nord. Regjeringen har åpnet for utbygging av 3,0 gigawatt havvind på Sørlige Nordsjø og 1,5 gigawatt havvind på Utsira.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.