ARBEIDSLIV

Equinor og Nordea ber ansatte om å holde seg hjemme i to uker etter reiser

– Et føre-var-tiltak.

Equinor-ansatte som har vært på reise i Italia, Kina, Sør-Korea og Iran, blir bedt om å holde seg hjemme. Fra Equinors bygg på Fornebu. Arkivbilde fra Equinors Oslo-kontor på Fornebu.
Equinor-ansatte som har vært på reise i Italia, Kina, Sør-Korea og Iran, blir bedt om å holde seg hjemme. Fra Equinors bygg på Fornebu. Arkivbilde fra Equinors Oslo-kontor på Fornebu. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
25. feb. 2020 - 22:30

Equinor og Nordea ber ansatte som har vært på reise i land hardt rammet av covid-19-viruset, om å holde seg hjemme i 14 dager.

– Vi har ingen rapporterte tilfeller av smitte blant våre ansatte, så dette er et føre-var-tiltak. Og vi følger jo i stor grad rådene fra både norske og internasjonale helsemyndigheter, opplyser pressetalsperson i Equinor Erik Haaland til NTB.

Han forteller at selskapet har sendt ut en melding til ansatte som har vært på reise i Italia, Kina, Sør-Korea og Iran, der de blir bedt om å holde seg hjemme fra arbeid i en 14-dagersperiode etter reise.

– Vi har gode løsninger for ansatte til å jobbe hjemmefra for dem dette skulle gjelde, legger Haaland til.

Også Nordea har pålagt ansatte som kommer fra Kina og Singapore om å holde seg hjemme i to uker.

– Det gjelder et fåtall, men dette er for å ha beskytte ansatte og kunder, sier pressekontakt Synne Ekrem i Nordea til VG.

Selskapet overvåker situasjonen og om den eventuelt vil utvides til andre land. 

– Vi trenger mer kraft, men noen av de vekstprognosene for hva kunstig intelligens vil kreve av kraft, sprenger alle grenser for hva som er realistisk, sier statsminister Jonas Gahr Støre.
Les også

Støre: KI sprenger alle grenser for strømforbruk

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.