ARBEIDSLIV

Equinor og Nordea ber ansatte om å holde seg hjemme i to uker etter reiser

– Et føre-var-tiltak.

Equinor-ansatte som har vært på reise i Italia, Kina, Sør-Korea og Iran, blir bedt om å holde seg hjemme. Fra Equinors bygg på Fornebu. Arkivbilde fra Equinors Oslo-kontor på Fornebu.
Equinor-ansatte som har vært på reise i Italia, Kina, Sør-Korea og Iran, blir bedt om å holde seg hjemme. Fra Equinors bygg på Fornebu. Arkivbilde fra Equinors Oslo-kontor på Fornebu. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
25. feb. 2020 - 22:30

Equinor og Nordea ber ansatte som har vært på reise i land hardt rammet av covid-19-viruset, om å holde seg hjemme i 14 dager.

– Vi har ingen rapporterte tilfeller av smitte blant våre ansatte, så dette er et føre-var-tiltak. Og vi følger jo i stor grad rådene fra både norske og internasjonale helsemyndigheter, opplyser pressetalsperson i Equinor Erik Haaland til NTB.

Han forteller at selskapet har sendt ut en melding til ansatte som har vært på reise i Italia, Kina, Sør-Korea og Iran, der de blir bedt om å holde seg hjemme fra arbeid i en 14-dagersperiode etter reise.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

– Vi har gode løsninger for ansatte til å jobbe hjemmefra for dem dette skulle gjelde, legger Haaland til.

Også Nordea har pålagt ansatte som kommer fra Kina og Singapore om å holde seg hjemme i to uker.

– Det gjelder et fåtall, men dette er for å ha beskytte ansatte og kunder, sier pressekontakt Synne Ekrem i Nordea til VG.

Selskapet overvåker situasjonen og om den eventuelt vil utvides til andre land. 

Genetiske ressurser finnes i for eksempel medisinplanter, jordbruksvekster og dyreraser. Disse ressursene brukes i økende grad i alt fra kosmetikk, medisiner, bioteknologi og kosttilskudd.
Les også

FN-avtale skal bekjempe «biopirater»

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.