ENERGI

Equinor med miljøplan for oljeboring utenfor Australia

Sender den ut på høring. 

Equinor har offentliggjort et utkast av sin miljøplan for en av lisensene de planlegger å gå i gang med i 2020 i Australbukta utenfor Australia.
Equinor har offentliggjort et utkast av sin miljøplan for en av lisensene de planlegger å gå i gang med i 2020 i Australbukta utenfor Australia. Foto: Equinor
19. feb. 2019 - 07:46

Equinor har offentliggjort et utkast av sin miljøplan for en av lisensene de planlegger å gå i gang med i 2020 i Australbukta utenfor Australia.

Selskapet ber om innspill til miljøplanen som ble offentliggjort tirsdag.

I pressemeldingen skriver Equinor at selskapet vil ta tilbakemeldinger i betraktning før miljøplanen leveres til australske myndigheter.

Planlegger letebrønn

Equinor sikret to boretillatelser ved Australbukta i 2017, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Daværende Statoil overtok BPs eierandel på 70 prosent i letelisensene EPP39 og EPP40.

Det er miljøplan for EPP39 som nå er levert, der Equinor planlegger å bore én letebrønn.

– De siste to årene har vi forhørt oss med over 100 ulike organisasjoner sør i Australia. De har hele tiden bedt oss om å være åpne. Vi har hørt på dem og gir i dag ut miljøplanen for vår oljeleting, sier leder Jone Stangeland i Equinor Australia.

Equinor: Vil slippe ut store mengder svarte kjemikalier på Johan Sverdrup

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.