EQUINOR

Equinor kjøper brasiliansk fornybarselskap

Equinor skal etter planen eie 100 prosent av selskapet og beholde 140 ansatte.

– Gjennom Rio Energy vil Equinor ta en ledende posisjon i det raskt voksende fornybarmarkedet i Brasil, sier konserndirektør for fornybar Pål Eitrheim i Equinor.
– Gjennom Rio Energy vil Equinor ta en ledende posisjon i det raskt voksende fornybarmarkedet i Brasil, sier konserndirektør for fornybar Pål Eitrheim i Equinor. Foto: Heiko Junge/NTB
21. juli 2023 - 16:01

Equinor har undertegnet en avtale om å kjøpe det brasilianske fornybarselskapet Rio Energy.

– Gjennom Rio Energy vil Equinor ta en ledende posisjon i det raskt voksende fornybarmarkedet i Brasil, sier konserndirektør for fornybar Pål Eitrheim i Equinor.

Equinor har inngått en avtale med Denham Capital om oppkjøpet. Transaksjonen inkluderer utvalgte eiendeler fra Rio Energys portefølje, opplyser Equinor i en pressemelding.

Denham Capital vil beholde enkelte eiendeler i Rio Energy, men Equinor skal etter planen eie 100 prosent av selskapet og beholde 140 ansatte.

– Ved å bygge en attraktiv posisjon innen fornybar energi i landet, sammen med en solid portefølje innen olje og gass, støtter vi Brasils ambisjoner om en mangfoldig energimiks, sier Veronica Coelho, landssjef for Equinor i Brasil i en pressemelding.

Fredrick Støa og Equinor Ventures øyner det grønne skiftet i taket på selskapets kontor på Fornebu. – Vårt mandat er å støtte Equinors strategi i forbindelse med energiomstillingen, sier Støa.
Les også

Equinor: Investerer 1,5 mrd. årlig i grønne gründere – dette ser de etter

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.