ENERGI

Equinor: Justert resultat på 12 milliarder dollar i første kvartal 2023

Equinor fikk i første kvartal et justert resultat før skatt på 12 milliarder dollar (ca. 128 milliarder kroner), ned fra 18 milliarder dollar (ca. 193 milliarder kroner) i samme kvartal i fjor, rapporterer selskapet.

– Vi fortsetter med målrettet letevirksomhet, sier konsernsjef Anders Opedal i Equinor.
– Vi fortsetter med målrettet letevirksomhet, sier konsernsjef Anders Opedal i Equinor. Foto: Trond Reidar Teigen
4. mai 2023 - 07:19

– Equinor leverte god inntjening og kontantstrøm på tvers av selskapet og er en sikker og stabil leverandør av energi til Europa, sier konsernsjef i Equinor Anders Opedal om tallene for første kvartal 2023.

– Vi har strategisk fremdrift, optimaliserer olje- og gassporteføljen med kjøpet av Suncor Energy i Storbritannia og fortsetter med målrettet letevirksomhet, fortsetter han.

Equinor leverte en samlet egenproduksjon på 2,130 millioner fat per dag for første kvartal. Det er en oppgang fra 2,106 millioner fat per dag i samme kvartal 2022.

Selskapet foreslår et utbytte på 0,9 dollar per aksje, til sammen 17 milliarder dollar, drøyt 182 milliarder kroner.

Russiske raketter på vei mot mål i Ukraina. CIA-sjef Bill Burns sier Ukraina kan tape krigen i løpet av året uten påfyll av utenlandsk hjelp.
En ukrainsk tanks beskyter russiske stillinger i en krig der ukrainerne sårt trenger våpenhjelp for å holde ut mot den russiske offensiven.
Les også

CIA-sjef advarer: – Kan tape krigen mot Russland i løpet av året

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.