NYE VEIER

Entreprenøren trekker seg fra E6 Storhove-Øyer: Nye Veier må lyse ut oppdraget på nytt

Nye Veier har valgt å ikke signere kontrakt med den spanske entreprenøren Obrascón Huarte Lain S.A. om utbygging av ny firefelts E6 på strekningen mellom Storhove og Øyer i Innlandet.

I mai annonserte Nye Veier at det spanske selskapet var valgt til konkretiseringsfasen på E6-strekningen forbi Lillehammer. Nå har de trukket seg fra oppdraget.
I mai annonserte Nye Veier at det spanske selskapet var valgt til konkretiseringsfasen på E6-strekningen forbi Lillehammer. Nå har de trukket seg fra oppdraget. Foto: Nye Veier
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
13. aug. 2021 - 16:05

Nye Veier annonserte i mai at de valgte det spanske selskapet og deres rådgiver Afry. Planen var å gjennomføre en fase med konkretisering av prosjektet og signere en kontrakt.

– Både Obrascón Huarte Lain og Nye Veier har i konkretiseringsfasen av prosjektet avdekket forhold som gjør at risikoen med å signere kontrakten er for stor. OHL har derfor bedt om å få trekke sitt tilbud, forklarer Bjørn Børseth, direktør for kontrakt og marked i Nye Veier, i en pressemelding.

– Selv om begge parter er skuffet over resultatet, er det bedre å avslutte før prosjektering og bygging starter, understreker Børseth.

Balansert deling av risiko mellom totalentreprenør og byggherren Nye Veier er viktig i store prosjekter.

– Å sikre gode og trygge avtaler i alle prosjekter er en viktig del av vårt oppdrag og samfunnsansvar. For fellesskapets ressurser er det viktig at vi har god og solid oversikt over gjennomføringen av alle prosjektene, samt trygghet for at valgt totalentreprenør kan gjennomføre prosjektene i samsvar med avtalte rammer, utdyper Børseth.

Utbyggingen av 43 kilometer med firefelts E6 mellom Moelv og Øyer er delt i tre kontrakter. Planleggingen og utviklingen av ny E6 gjennom Innlandet fortsetter.

Konkurransen om bygging av E6 mellom Storhove og Øyer kommer til å bli lyst ut på nytt. En ny konkurranse vil først være aktuell i 2022. Strekningen vil da kunne sees i sammenheng med utbyggingen videre fra Øyer til Otta nordover i Gudbrandsdalen.

Anette Aanesland under åpningen av ny E39 gjennom Lindesnes på Sørlandet i juni 2022.
Les også

Nye Veier-sjefen: – I dag kunne jeg ikke gjort jobben med den masteroppgaven

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.