KARRIERE

Energispill forfører unge

GRAND THEFT
GRAND THEFT Bilde: ROCKSTAR NORTH
Birgitte Ramm
1. juli 2008 - 07:20

NTNU har i samarbeid med Energisenteret på Hunderfossen utviklet et dataspill for økt forståelse for energi og miljø.

- Vi har et genuint ønske om å spre informasjon om energi, miljø og klima, forteller daglig leder ved Energisenteret ved Hunderfossen, Bjørn Kleiven.Ny tenkemåte

Det finnes andre typer energispill, men i følge Kleiven er det første gang en simulatorbasert spillmotor blir lagt til grunn for et slikt type spill. Simulatoren i spillet foretar hele tiden matematiske beregninger på bakgrunn av de valgene du gjør, og beregner så hvordan valgene influerer nåtid og fremtid.

- Det er samme teknologi som i en flysimulator. Ingenting er gitt på forhånd. Utviklingen av spillet er helt avhengig av hva brukeren foretar seg. Dette er en ny måte å tenke på i denne sammenhengen.

Til videregående

Det er NTNU i samarbeid med Energisenteret ved Hunderfossen som er eiere og oppdragsgivere for det nye spillet, mens Cyberlab utvikler det praktiske.

Energispillet er ment å kunne tas i bruk som en del av studieplanen for videregående skole, men det er foreløpig på utviklingsstadiet. Spillet har ikke blitt tilstrekkelig evaluert, og Energisenteret har ingen omfattende tilbakemeldinger.

Skal øke interesse

Kleiven håper også at spillet kan bidra til økt interesse for realfag.

- Det er en skrikende mangel på ingeniører, og særlig innen energibransjen. Bransjen må være med på å påvirke og legge til rette for større interesse blant ungdom innen disse fagene.

Energispillet forekommer nå i en versjon 1, som er tilgjengelig på internett. Kleiven håper at den planlagte versjon 2 av spillet kan bli en del av Energibedriftenes landsforenings (EBL) kampanje ”En grønn boks”. Dette er en kampanje for å informere om fornybar energi og miljøutfordringer. Kampanjen har samme målgruppe som Energispillet og vil oppfordre unge ved den videregående skole til å finne egne løsninger.

Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.