ENERGI

Energipris til tre elever

Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
11. feb. 2004 - 09:44

Olje- og energiminister Einar Steensnæs overrakte førsteprisen til de tre elevene i den landsdekkende energikonkurransen til NITO, EBL og RENATE.

Med spente miner mottok Magnus Valle Dahl, Ingrid Hansgård Gjelsvik og Torbjørn Høstmark Borg fra Fræna ungdomsskole en sjekk på 30.000 kroner fra ministeren. Prisen ble delt ut i NITOs lokaler i Oslo.

Konkurransen ble innledet i fjor høst. Under Ingeniørdagene 2003 utlyste NITO, Energibedriftenes Landsforening (EBL), og RENATE (Utdannings- og forskningsdepartementets kontor for rekruttering til realfag) en energikonkurranse hvor de utfordret alle landets 10. klasser til å vise sine kunnskaper om energi.

Det kom inn flere kreative løsninger, og det er kåret 10 vinnere over hele landet. Hovedprisvinneren ble tre 10. klasser fra Fræna som vant for et mangfold av løsningsforslag, alt store modeller til Power point presentasjoner og animasjonsfilm.

Steensnæs berømmet elevenes kreativitet.

- Elevenes modeller og prosjekter er flotte demonstrasjoner på hvor viktig energi er for samfunnet, og de viser på en fin måte sammenhengen mellom energi og verden rundt oss. Vi har alle former for energi i Norge, og ungdom som er interessert og satser på dette har en sikker fremtid, sa Steensnæs.

Steensnæs, som selv har studert fysikk, er bekymret for den dårlige rekrutteringen til realfag. Han har derfor sagt seg villig til på delta i en markeringskampanje for å øke rekrutteringen til teknologiske fag.

- Dårlig rekruttering til realfagene vil ramme Norge på sikt, sa Steensnæs.

Torsdag vil representanter fra NITO, EBL og RENATE holde en ny prisoverrekkelse på Fræna ungdomsskole hvor alle de 85 vinnerne i de tre 10. klassene vil være til stede, skriver NITO i en pressmelding.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.