KRAFT

Energiministeren trumfer gjennom krafttrasé

Selv om lagmannsretten fant at konsesjonsvedtaket var ugyldig.

Olje- og energiminister Tord Lien har kommet til at konsesjonsvedtaket for kraftlinjen Ørskog-Sogndal er gyldig, tross at lagmannsretten mente det motsatte i juni.
Olje- og energiminister Tord Lien har kommet til at konsesjonsvedtaket for kraftlinjen Ørskog-Sogndal er gyldig, tross at lagmannsretten mente det motsatte i juni. Bilde: Øyvind Lie
9. sep. 2014 - 10:51

Olje- og energidepartementet ga i desember 2011 konsesjon for kraftledningen gjennom Bremanger, men vedtaket har møtt motbør.

I slutten av juni i år fant Gulating lagmannsrett at vedtaket var basert på feil faktisk grunnlag og derfor ansett ugyldig.

Nå har Olje- og energidepartementet, som ikke er part i saken, vurdert samme grunnlag som lagmannsretten, men kommet til motsatt konklusjon:

– Kraftledningen Ørskog-Sogndal er viktig av hensyn til kraftforsyningen i Midt-Norge og på Nordvestlandet. Ledningen er også nødvendig for å få nye småkraftverk i Sogn og Fjordane på nettet. Det har vært motstand mot alle traséalternativene gjennom Bremanger. Jeg har kommet til at konsesjonsvedtaket fra desember 2011 er basert på korrekt faktisk grunnlag, og at det derfor skal opprettholdes, sier olje- og energiminister Tord Lien (Frp).

Les også:

Sjekk hvordan Statnetts toppliner ises ned om vinteren

Fjordspennene som hadde Ocas-merking kan stå umerket enda et år

Statnett har investert 75-100 millioner på linje de nektes adgang til  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.