ARBEIDSLIV

Energidirektivet populært

NTNU og Teknas arrangement Kursdagene hadde 800 deltakere denne uka. Foto: NTNU
NTNU og Teknas arrangement Kursdagene hadde 800 deltakere denne uka. Foto: NTNU Bilde: NTNU/Info


Prosjektleder Siri Engen i Tekna sier deltakerantallet nærmet seg 800. Hun mener grunnen er at de har truffet bedre med valg av kurstema.

Rolf Sjåvik i Tekna sier at de var engstelige for at kurset om EUs energidirektiv kom litt for tidlig. Men det ble en suksess. 60 deltakere kom mens Sjåvik hadde forventet kanskje halvparten.

Fra 2006 skal EUs energidirektiv være på plass i norske forskrifter. Direktivet skal føre til lavere bruk av energi i bygninger. Dette kan få flere konsekvenser. Mens energibruken reduseres, kan boligene bli dyrere. Her er synet delt blant aktørene.

Til pressen sier Mats Eriksson i NVEF at en skjerping på 15% er akseptabelt. Men det kan være krevende å arbeide for rimeligere byggekostnader samtidig som energikravene skjerpes.

Kursdagene hadde 10 arrangementer. Blant disse var Feilfrie bygg, Samferdsel 2005, Moderne vedlikehold og Drikkevannsforskning fra 2000 til 2005. Truls Krogh i Folkehelsa sier til TU at problemene i Bergen ble lite omtalt. Men det ble utelukket at dyr var smittekilden.

Krog trakk i sitt foredrag opp interessante forskningsperspektiver. Han nevnte vannkvalitet, tekniske muligheter til å forbedre vannkvaliteten og ledningsnettets beskaffenhet.

Årets arrangement var det 47. i rekken.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.