ENERGI

Energi Norge mener regjeringens skattegrep kan forverre kraftkrisen

– Vi mener det er feil å ta inn penger som ellers ville blitt brukt til å bygge mer fornybar energi, sier Knut Kroepelien.

Energi Norge-sjef Knut Kroepelien kritiserer regjeringens nye skattepakke for naturressurser
Energi Norge-sjef Knut Kroepelien kritiserer regjeringens nye skattepakke for naturressurser Foto: Lise Åserud/NTB
28. sep. 2022 - 10:45

Regjeringens skattegrep kan føre til en dypere og lengre kraftkrise, mener Energi Norge.

– Skattegrepene regjeringen presenterer i dag kan føre til en dypere og lengre kraftkrise, sier administrerende direktør Knut Kroepelien i Energi Norge i en pressemelding.

Onsdag kunngjorde regjeringen en stor skattepakke for naturressurser. Målet er å hente rundt 33 milliarder kroner ekstra i grunnrenteskatt fra vannkraft og fiskeoppdrett.

– Vi forstår regjeringens behov for å levere et stramt budsjett, men vi mener det er feil å ta inn penger som ellers ville blitt brukt til å bygge mer fornybar energi. Fornybarnæringen er allerede blant landets mest beskattede næringer, og så å si alle inntekter går enten til å bygge mer kraft eller til å betale utbytte til offentlige eiere, sier Kroepelien.

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram trenger ikke bruke like mye penger som tidligere antatt på å nå Natos toprosentmål. Bildet er fra Bodø tidligere i år under forberedelse av F-16 til trening av ukrainske flygere.
Les også

Natos toprosentmål har blitt over tre milliarder «billigere»

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.