BYGG

– Endelig rassikringsløft

NØDVENDIG: Riksvei 70 på Nordmøre ble stengt etter ras i slutten av august i fjor. Nå vil Regjeringen bevilge én milliard til rassikring årlig.
NØDVENDIG: Riksvei 70 på Nordmøre ble stengt etter ras i slutten av august i fjor. Nå vil Regjeringen bevilge én milliard til rassikring årlig. Bilde: Scanpix
Mona StrandeMona StrandeJournalist
13. mars 2009 - 15:10

Nasjonal rassikringsgruppes leder, Åshild Kjelsnes, er glad samferdselsminister Liv Signe Navarsete har holdt det hun lovet under rassikringskonferansen i oktober i fjor.

– Dere har krevd én milliard årlig til rassikring. Det er en målsetting jeg deler, og det vil være mitt standpunkt når jeg går inn i forhandlingene om Nasjonal Transportplan nå, sa Navarsete den gang.

Lederen i Nasjonal rassikringsgruppe, Åshild Kjelsnes.Åshild Kjelsnes
Er tilfreds FORNØYD: Lederen av Nasjonal rassikringsgruppe, Åshild Kjelsnes, har fått gjennomslag for sitt ønske. Mona Strande

Er tilfreds

Da NTP ble lagt frem i dag, lå nettopp én milliard til rassikring hvert år i den kommende tiårsperioden inne i regjeringens plan.

– Vi er svært tilfreds med at regjeringen nå oppfyller det som i alle år har vært vårt hovedmål, sier Kjelsnes i en pressemelding.

Les også:

Vil ha mer

Rassikringsgruppen håper nå at ekstra midler innkrevd gjennom bompengeløsninger vil komme i tillegg.

– Kostnadsoverslagene for samlede rassikringsbehov har økt de siste årene. Klimaendringer, prisstigning og strengere krav til teknisk utførelse vil sannynligvis medføre fortsatt økning. Derfor er det viktig å være klar over at selv 1 milliard pr. år representerer et minimumsnivå i forhold til behovene, sier Kjelsnes.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.