MOBIL

Endelig Android 4.0 på Xperia S

Sonys toppmodell blir endelig en fullverdig toppmodell.

21. juni 2012 - 15:14

Sony har høstet mye kritikk for å være trege med oppdateringer i år.

Spesielt har folk reagert på at mesteparten av fjorårsmodellene har fått oppdateringen, mens de nyere toppmodellene Xperia P og Xperia S står fast på versjon 2.3.

I dag annonserte Sony at ventetiden endelig er over for deg som har Xperia S - utrullingen ble satt i gang i morges.

Produsenten opplyser om at tilgjengeligheten vil variere fra marked til marked og fra operatør til operatør. I skrivende stund er ikke oppdateringen klar for vårt ulåste eksemplar. 

Det er uansett bare å gå til "Innstillinger - Om telefonen - Programvareoppdatering" og sjekke jevnlig den neste tiden. Oppdateringen kan installeres direkte fra telefonen, men med tanke på at den er rundt 200 MB stor bør du sørge for å være tilkoblet et trådløst hjemmenettverk. Eventuelt kan du installere sakene fra PCen ved å koble telefonen til via USB og bruke PC Companion.

Hva får du?

I tillegg til bedre kontroll over datatrafikk, mer funksjonalitet i nettleseren og alle de andre elementene som følger Android 4.0 har Sony lagt inn en rekke produsentspesifikke endringer:

Walkman er tilbake

Sony Ericsson hadde i sin tid en del Walkman-telefoner i mobilparken sin, men gikk mer og mer bort fra dette da de tok steget over til Android.

Med Sony alene bak roret er Walkman-brandingen nå gjeninnført, nå som en egen app. Denne erstatter den vanlige musikkspillerappen du har i Android 2.3, og har fått langt mer funksjonalitet. Du får blant annet Facebook-integrering og muligheter til å hente ned "album art" og informasjon om artistene du lytter til.

Oppusset galleri og filmbibliotek

Gallerifunksjonen har fått en ny måte å bla gjennom og sortere bilder på, i tillegg til at det skal være lettere å dele ting på sosiale nettverk. Også filmbiblioteket har fått en overhaling. Blant annet skal du lett kunne finne frem filmplakater, mer info og annet relatert til filmfilene dine.

Vi forventer ellers å finne en hel del mindre endringer i menysystemet, og med tanke på at ytelsen doblet seg da vi oppdaterte HTC Sensation XE (Som har samme maskinvare som Xperia S) kommer vi også til å kjøre noen ytelsesmålinger og se hvor landet ligger når vi omsider får saker og ting på plass.

Her er Sonys egen demonstrasjonsvideo av Android 4.0 på Xperia S

Kilder: Sony

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.