IKT

En utdatert fransk standard???

Okkupasjonskrigen raser fortsatt i Irak, selv om diktatoren symbolsk er revet ned av pidestallen. Teknologislaget blir fredelig, til sammenlikning.

Parallelt med okkupasjonen foregår også en kamp om posisjoner i gjenoppbyggingen av landet når krigen en gang er over.

Kongress-mannen Darrell Issa har vist seg som en ivrig forkjemper for at CDMA-systemet må velges når landet skal bygge ut sitt fremtidige mobilnett.

Nå gjelder det å smi mens våpenjerna er varme og nasjonalismen banker som hardets bak brystbeina og vett og forstand gjemmer seg skjelmsk.

Så ivrig med å forsvare amerikanske interesser og tråkke på franske fredssjeler er Issa, at han i et brev til forsvarsminister Donald Rumsfeld karakteriserer GSM som "en utdatert fransk standard".

Denne karakteristikken har vakt oppsikt på flere hold, blant annet i GSM Association, hvor administrerende direktør Rob Conway i et tilsvar til den ærede kongressmannen tillater seg å gjøre oppmerksom på at GSM har nærmere en milliard abonnenter på alle kontinenter med 72 prosent markedsandel i verdens mobilmarked.

Og ikke minst at over 20 araberland med 60 millioner abonnenter, deriblant mange av Iraks nærmeste naboer, har valgt GSM-teknologi i sine mobilnett.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.