IT

– En trist dag for personvernet

DLT: Bjørn Erik Thon stusser over timingen.
DLT: Bjørn Erik Thon stusser over timingen. Bilde: Lise Åserud
Dag Yngve Dahle
10. des. 2010 - 10:36

Etter land tids debatt sier regjeringen i dag det omstridte datalagringsdirektivet (DLD).

Alvorlig

Bjørn Erik Thon, direktør i Datatilsynet, er blant aktørene som har kjempet mot direktivet. Han er derfor ikke tilfreds med regjeringens beslutning.

– Dette er en trist dag for personvernet. Datalagringsdirektivet er det mest alvorlige som har rammet personvernet - jeg vil ikke si noen gang - men ihvertfall på mange, mange år. Det er synd at myndighetene ikke har tatt hensyn til våre argumenter, sier Thon til Teknisk Ukeblad.

Senterpartiet og SV tar dissens i saken. Det viser at det har vært kamp om saken innad i regjeringen, og at Arbeiderpartiet på nytt vinner en politisk seier på bekostning av sine rødgrønne regjeringspartnere.

Refser Aps DLD-hastverk

Dårlig timing

– Vil ikke direktivet bidra til å bekjempe kriminaliteten?

– Nei, dette er et tiltak som vi ikke er sikre på vil ha en slik effekt på kriminaliteten. For Datatilsynet er det viktigste ankepunktet at dette er et alt for inngripende tiltak. For første gang bygges det opp et register der hele befolkningen skal registreres og informasjon kan hentes ut, sier direktøren.

Han stusser over timingen.

– Jeg synes det er rart at regjeringen tar denne beslutningen nå - før EUs evaluering av saken er klar. Det er også interessant at de offentliggjør det på en mediemessig travel dag, der Nobels fredspris deles ut i Oslo, sier Thon.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.