KARRIERE

– En pinlig sak

KRITIKK: Ellen Stensrud er lite tilfreds med situasjonen.
KRITIKK: Ellen Stensrud er lite tilfreds med situasjonen. Bilde: Stein Jarle Olsen
Dag Yngve Dahle
5. mai 2011 - 08:41

Arbeidere uten tariffavtale har jobbet med oppussing av Folkets Hus denne vinteren.

"Uheldig"

Teknisk Ukeblad vet at LO-ledelsen i det lengste håpet at denne saken ikke skulle komme ut. Nå har de innsett at det vil skje.

Ellen Stensrud, hovedkasserer i LO, er ulykkelig over det som har skjedd.

– Dette er utvilsomt en pinlig situasjon for LO. Det er en pinlig og uheldig sak for oss. At vi bruker firmaer uten tariffavtale i LOs høyborg, er svært uheldig. Slik som dette skal vi ikke opptre, og jeg kan ikke annet enn å beklage, sier Stensrud til Teknisk Ukeblad.

Les saken:

Pikant

Saken er ekstra pikant fordi LO i årevis har kjempet knallhardt for å få innført såkalt solidaransvar i arbeidslivet.

– Solidaransvar handler nettopp om at hovedentreprenører har ansvar for underentreprenører de leier inn. Det sier seg selv at vi ikke kan leve annerledes enn vi krever at andre skal opptre, sier hovedkassereren.

Hun sier at det er Oslo Kongressenter Folkets Hus, og ikke deleier LO, som er den formelle oppdragsgiveren.

– Vi har likevel etablert doble kontrollrutiner for å unngå at firmaer uten tariffavtale får jobbe i bygget, og mener vi har gjort mye for å unngå at dette skal skje. Når det nå likevel har skjedd, må vi finne ut hvordan det har skjedd. Vi skal til bunns i denne saken, sier hovedkassereren.

Her slurver håndverkerne

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.