BLOG

En mobil spionroman - Motorola saksøker Huawei

Det viser seg at Motorola har vært utsatt for tung industrispionasje, og spionene er plantet av ingen ringere enn den kinesiske produsenten Huawei. I alle fall om vi skal legge søksmålet fra Motorola til grunn.Selskapet har nemlig saksøkt en haug tidligere ansatte, Huawei og firmaet Lemko for å stjele teknologi og andre hemmeligheter fra Motorola.

Marius ValleMarius ValleJournalist
22. juli 2010 - 08:14

Sakens kjerne er at Motorola i utgangspunktet saksøkte Lemko, et selskap som lager mobile IP-løsninger rettet mot operatører, sammen med fire tidligere Motorola-ansatte i 2001. Så fant de ut at Huawei og ni andre tidligere ansatte hadde skittent mel i posen.

Om du ikke er sikker på hvem Huawei er, er dette et av de viktigste selskapene innen mobilnettverk. De spiller for eksempel en stor rolle i utbyggingen av Netcoms 4G-nett. Det er åpenbart at Huawei vil ha interesse for teknologi fra Motorola, som også er store innen mobilnettverk.

Motorola hevder at Huawei med viten og vilje har mottatt hemmelig og sensitiv informasjon om Motorola og deres teknologi. Dette skal ha blitt avslørt da en Motorola-ansatt ble stoppet på flyplassen i Chicago med 30 000 dollar i kontanter og 1000 sider med informasjon om Motorolas teknologi.

En ansatt skal også ha kjøpt partier med Motorola-telefoner og sendt telefonene til Lemko sammen med opplåsingskoder og data som kunne brukes til å rekonstruere kildekoden i telefonene. 

Så er spørsmålet: Hva er sammenhengen mellom Huawei og Lemko og de tidligere ansatte? Det vet ikke engang Motorola, som hevder at data har blitt ødelagt av de saksøkte. Men saken er bare såvidt i gang, så vi får se hvordan dette utvikler seg.

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Kilde: Engadget

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.