PROSJEKTER

En kontrakt som kan passe for både store og små entreprenører

Trivelig gang- og sykkelveiprosjekt på Jæren.

Fylkesvei 333 Espelandsveien der den tar av fra E39. I bakgrunnen skimter vi Bråsteinvannet.
Fylkesvei 333 Espelandsveien der den tar av fra E39. I bakgrunnen skimter vi Bråsteinvannet. Skjermbilde: Google Maps
4. juli 2019 - 05:15

Fylkesvei 333 går fra Bråstein ved E39 sør for Sandnes på Jæren, og strekker seg nordøstover mot Sviland. Espelandsveien er et annet navn på strekningen.

Nå skal det bygges gang- og sykkelvei og litt av hvert av andre ting i en lengde på rundt tre kilometer.

"Grei skuring"

Byggeleder Mads Brevik i Vegvesenet forklarer overfor Veier24: – Arbeidene i dette oppdraget bør være rimelig grei skuring. Unntakene er Bråsteinsvannet, som er et lokalt vernet vassdrag. Her må entreprenøren tenke blant annet på utslippskrav. Og så er det  snakk om fortrenging av myr, og det er spesielt arbeid og er litt utenom det vanlige.

Men Brevik mener ellers at oppdraget bør være godt egnet for mange lokale firmaer .

– Vi venter oss en god blanding av større og mindre entreprenører når vi åpner tilbudene den 11. september, sier han til Veier24.

Jo raskere du er, jo sterkere stiller du 

Og dette består jobben av, slik den er beskrevet i utlysingen: "Prosjektering og bygging av vei, gang- og sykkelvei, vann- og avløpsanlegg, nye stikkrenner, natursteinsmurer, kabler og lysanlegg og sprengningsarbeid ved behov. Det vil også bli behov for fylling i Bråsteinvannet og fortrenging/utlasting av myr i løpet av anleggsperioden."

Startdato for jobben er i utlysingen satt til 28. oktober, og sluttdato er 18. desember i 2020. I konkurransen er det lagt inn premisser om at tilbudssummen blir justert for redusert byggetid. Dermed vil det være et konkurransefortrinn for entreprenørene som bruker kortere tid på jobben.

Og tilbudsfrist er altså 11. september i år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.