T2

En kanon fra Panasonic

TEST: Panasonic TX-P65ST50

Også 65-tommersvarianten av Panasonics ST50-serie er et knallkjøp.
Også 65-tommersvarianten av Panasonics ST50-serie er et knallkjøp. Bilde: Panasonic

Panasonic TX-P65ST50

Pluss:

  • Innsynsvinkel
  • Bildekvaliteten
  • Sortnivået
  • Dynamikken i bildet
  • innstillingsmulighetene

Minus:

  • Litt refleksjoner

 

Pris: 20.890, -

Importør: Panasonic Norge AS

Karakter: 6/6 - Best i test!

Watt mener: Et gedigent knallkjøp av en TV!

Denne testen er en del av vår store Store bilder til en billig penge .

ST50-serien til Panasonic var vi innom i fjor, da i en 50-tommers versjon. Denne gangen er det 65-tommeren som skal til pers.

Dette er det første året Panasonic tilbyr en så stor modell i ”budsjett”- kategorien. Designmessig har ST-serien gjort et stort byks fremover siden 2011. Den er nå betydelig slankere i dybden, og ikke minst er rammen som omkranser panelet slanket betraktelig.

Det er uansett litt påfallende hvor like de tre plasmamodellene vi har inne fra Panasonic, Samsung og LG faktisk er. De kommer alle med en ramme i noe som ligner på børstet metall.

Den største forskjellen er det nok Samsung som står for, siden den kommer med integrert kamera i rammen.

Godt spesifisert

Selv om dette er en modell med en relativt lav prislapp er det lite å si på utstyrsnivået. Den kommer for eksempel med full Viera internettplattform som de andre modellene.

Den kan derfor også kobles til hjemmenettverket, enten kablet (anbefalt), eller trådløst via adapter (følger ikke med). Den har full støtte for 3D med aktive briller og full-HD for hvert øye. Briller følger ikke med. Som i fjor følger disse med kun på toppmodellen.

En stor nyhet er utvidede kalibreringsmuligheter. 2011-modellen hadde lite å by på for de som ville justere hvitbalansen (gråskala) eller fargerommet. Nå er begge disse justeringsmulighetene på plass sammen med gamma.

Det gir helt andre muligheter til finjustere bildet. Gamma bruker man primært for å tilpasse bildet til lysforholdene i rommet, slik at man ikke går glipp av detaljer i de mørke områdene, selv når det er lys i rommet.

TEST: TV-er mellom 40 og 42 tommer

Interpolering

Skjermen kommer også med interpolering, en funksjon som setter inn ekstra bilder mellom de eksisterende for å gi en jevnere bildeflyt. Den har tre nivåer i tillegg til ”av”.

Vi anbefaler som alltid at man prøver denne funksjonen selv fordi det varierer fra kilde til kilde, og fra film til film om man ønsker å ha dette på.

Kalibreringsmessig virker skjermen å være rimelig godt kalibrert fra fabrikk, men den har en liten antydning til grønnstikk når den er helt ny. En plasmaskjerm bør erfaringsmessig få en rundt 100 timer på seg før man kalibrerer den.

Vi vil anta at de aller fleste vil være fornøyd med det bildet denne skjermen gir i ekte kinomodus.

TEST: Billige projektorer til hjemmekino

Bildemessige inntrykk

Selv om frontglasset er blankt er ST50 rimelig bra, selv om det er en del lys i rommet. Dette er en merkbar forbedring fra tidligere modeller.

Har man mye lys i rommet er nok ikke lysstyrken i denne skjermen det som imponerer, men slik er det generelt for plasmaer. De trives betydelig bedre når skumringen kommer og lyset dempes. Da blir det åpenbart hvorfor de som elsker å se film, ofte sverger til nettopp plasmaskjermer.

ST50 slår alle de andre i denne testen på sortnivå. Det er ikke himmelvide forskjeller ned til Samsung, men de er godt synlig for øyet. Nettopp sortnivået er viktig, for den økte kontrasten og bildedynamikken som dette gir, øker også dybdefølelsen i bildet.

Bildet blir på en måte litt 3D-aktig uten at det er 3D man ser på. Setter man på en 3D-film kan man lene seg tilbake og nyte, for 3D fremvises med strålende skarphet og detaljrikdom på plasmaskjermer.

Konklusjon

Panasonic 65ST50 har med seg alle de flotte inntrykkene vi hadde fra testen av 50-tommeren, bare i større innpakking.

Dette er en skjerm som vil tilfredsstille selv dem som er meget kresne på bildekvalitet.

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.

Les også:

Skal du ha ny TV i høst?

Hjemmekino til folket

De beste TV-kjøpene

Les mer om: