KARRIERE

– En fordel å ha levd noen år

Norsk Industris Finn Langeland nikker bekreftende til at 40-åringer er mest produktive.

Ingeniørbragden, jury, Finn langeland
Ingeniørbragden, jury, Finn langeland Bilde: Trond Gram
19. apr. 2012 - 10:53

En tysk undersøkelse viser at ansatte mellom 45 og 49 år er aller mest produktive, og at produktiviteten faktisk stiger med alderen.

Tendens

Dette overrasker ikke Finn Langeland, kommunikasjonsdirektør i Norsk Industri.

– Funnene fra Tyskland er spennende. Det skulle ikke forundre meg om samme tendens gjør seg gjeldende også her i landet. Det vi ser i industrien, er at det ikke er noen ulempe å ha levd noen år, sier han til Teknisk Ukeblad.

Mange arbeidsgivere er skeptiske til å ansette folk over 45 år. Ansatte som mister jobben når er passert 50 år, kan i Norge ha trøbbel med å få seg ny jobb.

LES OGSÅ: Sysselsetter flest eldre i Europa

Ikke basert på fakta

Men arbeidsgivernes skepsis bygger på feilaktige forestillinger om lavere produktivtet blant middelaldrende og eldre arbeidstakere, hvis vi skal tro undersøkelsen.

Langeland sier det slik:

– Industrien vil selvsagt gjerne rekruttere unge medarbeidere, men har ingen aversjon mot voksne mennesker med stor arbeidsevne og kreativitet, sier han.

LES OGSÅ: Synes hjemmejobbere er late

Ikke "voksne"

Han mener folk som har passert 40 i dag ikke er slik denne gruppen var tidligere.

De opptrer mer ungdommelig, noe som også påvirker produktiviteten og deres prestasjoner i arbeidslivet, ifølge Langeland.

– En medvirkende årsak til at ansatte over 40 år oppleves som - og kanskje også er - mer produktive enn yngre kolleger, kan paradoksalt nok være at mennesker som er 40 pluss i dag ikke opplever seg selv som "voksne", slik tidligere generasjoner av oss gjorde når de nådde den alderen, sier Langeland.

LES OGSÅ: 40-åringer mest produktive 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.