BYGG

En dødsulykke hver 8. måned

23. mars 2007 falt en bygningsarbeider ned i en sjakt og omkom på en byggeplass i Bispegata i Oslo sentrum. 39 personer omkom i arbeidsulykker her i landet i 2007.
23. mars 2007 falt en bygningsarbeider ned i en sjakt og omkom på en byggeplass i Bispegata i Oslo sentrum. 39 personer omkom i arbeidsulykker her i landet i 2007. Bilde: Scanpix
Mona StrandeMona StrandeJournalist
3. apr. 2008 - 13:02

En av de 39 personene som omkom på norske arbeidsplasser i fjor, var på jobb for Statens vegvesen.

Statistikken viser at det i snitt er en dødsulykke hver 8. måned i forbindelse med arbeid i entreprisedriften for Statens vegvesen, skriver internavisen Vegen og vi.

– Sett i ettertid, virker de fleste ulykker unødvendige. Generelt viser det seg at mangelfull eller dårlig planlegging er en medvirkende årsak. Det er viktig å lære av hendelser og informere på tvers av regionene slik at en unngår lignende hendelser, sier HMS-rådgiver for byggherresida i vegvesenet, Jan Erik Lien, til avisa.

Årsakene til ulykkene varierer, fra brann og sprengningsulykker til fall, ras og påkjørsler. 20 personer har omkommet på jobb for vegvesenet siden de ble underlagt byggherreforskriften i 1995.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.