En av verdens største yachter på besøk i Kristiansand

Yachten tilhører emiren av Qatar.

En av verdens største yachter på besøk i Kristiansand
En av verdens største yachter, Al Lusail, befant seg søndag ettermiddag like utenfor Kristiansand sentrum. Foto: NTB

Yachten la til kai like utenfor Kristiansand sentrum, ved Lyngøya i innseilingen til sørlandsbyen, og dro videre søndag ettermiddag, skriver Fædrelandsvennen. Hos Marine Traffic kan man følge yachtens videre reise.

Yachten «Al Lusail» har vakt stor oppsikt i sørlandsbyen. Blant annet har Fædrelandsvennen skrevet om innkjøp av fisk og mulig besøk i Farsund , mens Stavanger Aftenblad har funnet ut at emiren har tenkt seg til Rogaland etter hvert.

Verdens 26. største

Den 123 meter lange båten har en verdi på nær fem milliarder kroner.

Yachten har egen kino, svømmebasseng, landingsplass for helikopter, treningsstudio og skjønnhetssalong. 

«Al Lusail» har et mannskap på 56 personer og kapasitet til 36 gjester. Den skal være verdens 26. største yacht.

Emiren på plass

Emir Tamim bin Hamad al Thani ankom med privatfly til Kristiansand lufthavn Kjevik klokka 22.16 lørdag kveld og reiste deretter til kaia i Kristiansand. VG får bekreftet at det var emiren som ankom med flyet, men politiet kjenner ikke til formålet med besøket.

Qatars statsoverhode er via det statlige selskapet Qatar Sports Investment også eier av fotballklubben Paris Saint Germain, samt leder for det svært kontroversielle arbeidet med å få fotball-VM i 2022 til Qatar.

En av verdens største yachter, Yachten Al Lusail, (t.h.) forlater havneområdet i Kristiansand. T.v. Color Line, Super Speed 1. Foto: NTB
Les også

Les mer om: