BRUER

Elverhøybrua blir klar for trafikk før jul

21. desember kan trafikantene langs riksvei 70 i Sunndal ta i bruk den nye Elverhøybrua.

Den 715 tonn tunge og 110 meter lange stålkassen har kommet på plass over elva. Stålkassen er lasersveiset av Prodtex Industri
Den 715 tonn tunge og 110 meter lange stålkassen har kommet på plass over elva. Stålkassen er lasersveiset av Prodtex Industri Foto: Statens vegvesen
30. nov. 2023 - 09:39

Mandag 20. november kunne Statens vegvesen konstatere at den nøye planlagte operasjonen med å kjøre stålkassen til Elverhøybrua ut over elva gikk etter planen. Det betyr at arbeidet er i rute, og brua er snart klar til bruk.

Frem mot åpningen 21. desember skal entreprenør Consto Anlegg Midt få på plass fuge, kantdragere, rekkverk og asfalt, skriver Vegvesenet i en melding.

Det vil bli en enkel markering lokalt 21. desember, og så vil Statens vegvesen invitere til en større markering når hele anlegget står ferdig til sommeren.  

Skal fjerne gamlebrua

Når den nye brua er tatt i bruk kan rivingen av de eksisterende bruene starte. Når de er fjernet starter arbeidet med å legge Hovenvegen under den nye brua. Hele anlegget vil stå klart til sommerferien i 2024.

Du kan lese mer om dette bruprosjektet her.

Tretten bru fotografert samme dag som den kollapset, 15. august 2022. Brua levde i ti år før den kollapset som følge av en blokkutriving, ifølge Havarikommisjonen.
Les også

Mener tilsvarende brukollaps kan skje igjen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.