SOLENERGI

Elon Musk vil lage hustak av solcellepaneler

Tesla-grunnleggeren vil ikke nøye seg med å legge solpaneler oppå hustakene.

Elon Musk fortsetter med dristige planer.
Elon Musk fortsetter med dristige planer. Bilde: ReCode/YouTube
11. aug. 2016 - 10:24

I tillegg til å fremme ærgjerrige ambisjoner innen elbiler og romfart er Elon Musk også på hugget når det gjelder fornybar energi, i kraft av sitt engasjement i selskapet SolarCity. Nå har dette selskapet lagt frem djerve, nye idéer innen solcelle-satsingen.

Som blant andre Slashgear melder planlegger SolarCity nemlig å tilby hustak laget av solcellepaneler i fremtiden. Dette kom frem i en tale Musk holdt til investorer hos selskapet.

Flere fordeler

Konseptet handler altså ikke om å legge solcellepanelen på hustakene, som ikke er en ny idé, men at takene er solcellepaneler. 

Ikke så mange tekniske detaljer foreligger ennå, men ifølge Musk skal løsningen ha mange fordeler.

Først og fremst er konseptet mer estetisk tiltalende enn å legge paneler oppå hustakene, som jo ikke er en direkte elegant løsning.

For det andre mener han at holdbarheten til de nye «soltakene» vil være langt bedre enn vanlige tak, men altså uten å utbrodere hva dette innebærer i praksis. 

Dette kan bli en saga blott dersom SolarCity faktisk skal sette «soltak»-planene sine ut i live. <i>Foto: Elena Elisseeva/Shutterstock.com</i>
Dette kan bli en saga blott dersom SolarCity faktisk skal sette «soltak»-planene sine ut i live. Foto: Elena Elisseeva/Shutterstock.com

Lanserte husbatteri i fjor

De nye idéene passer for øvrig ganske godt sammen med Elon Musks øvrige planer for å å gjøre hjemmet mer uavhengig av strømnettet.

I mai i fjor lanserte Tesla et «husbatteri» kalt Powerwall, som brukes til å lagre elektrisitet generert ved hjelp av nettopp solpaneler.

Akkurat hva vi har i vente, og når soltakene eventuelt blir tilgjengelige er ennå høyst uvisst.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.