OFFSHORE

Ellida - boring må fortsette

8. okt. 2003 - 13:08

Statoil må bore flere brønner for å teste ut mulighetene for å produsere oljen lønnsomt.

Brønnen ble bore av West Navigator. Statoil testet et prospekt av sen kritt alder, ca. 60 km nord for Ormen Lange-funnet.

Det ble påtruffet en 52 m oljekolonne i et sandsteinsførende. Det er tatt kjerneprøver og utført et meget omfattende datainnsamlingsprogram. Brønnen er produksjonstestet til en gjennomsnittlig strømningsrate på 40 Sm3 per dag med en dyseåpning på 14,3 mm. Evalueringene så langt tyder på dårlige produksjonsegenskaper i brønnen.

For å klarlegge tilstedeværende oljevolumer og om det finnes muligheter for å produsere olje fra dette funnet er det nødvendig å bore flere brønner på Ellida-strukturen.

Det gjenstår nå et omfattende analysearbeid av de innsamlede data, og det vil tidligst kunne bli boret en ny brønn sommeren 2004.

Oljedirektoratet vurderer resultatene av brønnen som oppmuntrende for videre leting i området. Funn av en 52 m oljekolonne viser at det er generert betydelige mengder olje i et område der man stort sett hadde forventet gass. Dette åpner for nye, interessante letemuligheter i Mørebassenget.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.