INDUSTRI

Elkem Solar starter full produksjon

Etter "pause" siden slutten av 2011.

I GANG IGJEN: De ansatte på Elkem Solar i Kristiansand ble i dag informert om at produksjonen av solsilisium starter opp for fullt med umiddelbar virkning.
I GANG IGJEN: De ansatte på Elkem Solar i Kristiansand ble i dag informert om at produksjonen av solsilisium starter opp for fullt med umiddelbar virkning. Bilde: Elkem Solar
28. jan. 2014 - 10:56

Overproduksjon har ført til et enormt kostnadsfall i solcellebransjen de siste årene. Flere fabrikker har gått under, deriblant Recs fabrikker her hjemme i Norge.

Nå holder imidlertid prisene seg relativt stabilt. Det gjør at Elkem Solar i Kristansand, som produserer solsilisium, gjenopptar full produksjon for første gang siden slutten av 2011.

Det kunne verksdirektør Geir Ausland fortelle de ansatte på et allmøte i dag.

– Det er en fortjent anerkjennelse av alle ansatte i Elkem Solar når vi nå kan meddele at vi gjenopptar full produksjon i hele fabrikken. Som et resultat av deres forbedringsarbeid og bedringene i markedet har styret i Elkem Solar vedtatt å starte opp alle produksjonstrinn på Elkem Solar Fiskaa med umiddelbar virkning, sier han.

Les også: Har tapt 2,2 milliarder på tre år

God prisutvikling

På allmøtet var også administrerende direktør i Elkem Solar, Inge Grubben-Strømnes.

– Solindustrien har det siste året vært gjennom en utfordrende periode med voksesmerter. Det ble bygd opp stor overkapasitet i bransjen og produksjonen måtte tilpasses etterspørselen. Det ser ut til at denne fasen er over, og vi opplever nå økt etterspørsel og god prisutvikling på solsilisium, sier han.

Les også: – Norske myndigheter har et schizofrent forhold til utenlandske eiere

Trenger folk

I perioden med midlertidig stans har bedriften brukt mange av de ansatte til forbedringsarbeid i andre deler av virksomheten.

Disse går nå tilbake til normal produksjon. I tillegg har Elkem Solar behov for 20-30 nye ansatte.

Glad

Det er administrerende direktør Grubben-Strømnes glad for.

- Som en konsekvens av prisfall og kostnadsreduksjon i bransjen, har solenergi blitt konkurransedyktig og lønnsom sammenlignet med andre energiformer tidligere enn mange ventet. Elkems solsilisium er unikt og konkurransedyktig på verdensmarkedet. Med vår teknologi, kunnskap og dyktige medarbeidere har vi vist at det er mulig å drive med slik industri i Norge. Med China National Bluestar som langsiktige eiere i ryggen er vi sikre på at Elkem Solar med vår teknologi vil spille en ledende rolle i fremtidens marked for solenergi.

Les også:

Stem fram Årets teknologileder 2014  

Dårlig strømkvalitet har kostet ham 360.000 kroner

Her har maritim næring mer enn triplet omsetningen på 10 år  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.