INDUSTRI

Elever trekkes til industrifag

TEKNIKK: Elever i videregående trekkes til industri- og teknologifag.
TEKNIKK: Elever i videregående trekkes til industri- og teknologifag. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland
Tore Stensvold
25. aug. 2011 - 11:42

I år er det 7724 søkere til faget Vg1 Teknologi og Industriell produksjon (TIP). Det er rekord og opp fra 7022 søkere i 2010.

For 2.-klassingene er søkertallene 6470 på Vg2-løp innenfor utdanningsprogrammet TIP, mens 144 har søkt Vg3 i skole.

Gledelig

Norsk Industri er svært fornøyd med at stadig flere elever på videregående skole vil inn i industrien.

– Dette er en svært gledelig utvikling. Det viser at rekrutteringen til industrifag øker og at stadig flere ser en framtid innen vår sektor, sier Tone Belsby, rådgiver for fag- og yrkesopplæring i Norsk Industri.

Norsk Industri og Industriskolen har utviklet digitale læremidler som nå kjøpes inn av stadig flere, opplyser NHO-foreningen.

Digitalt

I fjor var det ny rekord, med over 2600 elever og lærere på skoler rundt om i Norge som brukte Industriskolens digitale læremidler. Alt tyder på at dette opprettholdes for dette skoleåret.

– Jeg tror ungdommene på yrkesfag synes digitale læremidler er mer givende enn bøker. Der finner de filmer og animasjoner som på en bedre måte får frem for eksempel hvordan deres verktøy fungerer, eller hvordan et produkt tilvirkes, sier Anita Lund, leder i Industriskolen, til Norsk Industris nettsider.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.