Elektrokontrakten i Strynefjellstunnelene er utsatt siden arbeidet vil ta lenger tid

Grasdalstunnelen er en av de to tunnelene på Strynefjellet som skal oppgraderes.
Grasdalstunnelen er en av de to tunnelene på Strynefjellet som skal oppgraderes. Foto: Arvid Beinnes, Statens vegvesen
19. feb. 2019 - 13:39

Oppdraget med oppgradering av elinstallasjonene i to tunneler på riksveg 15 på Strynefjellet utsettes. Kontrakten hadde egentlig tilbudsfrist 21. februar i år. Nå ser Vegvesenet seg nødt til å avlyse anbudskonkurransen.

– Vi så oss nødt til å flytte datoen for ferdigstillelse et år frem i tid, fra 30. april 2020 til 30. april 2021. Siden dette var en «vesentlig» endring i konkurransegrunnlaget måtte vi avlyse av juridiske hensyn, sier Arvid Beinnes i Vegvesenet til Veier24.

– Vi kommer derfor til å lyse ut oppdraget på nytt i løpet av denne uken, med det samme underlaget, men med ny sluttdato og ny frist for tilbudslevering, sier han.

Trange tunneler

– Hovedgrunnen til at vi forlenger er utfordringer med trange tunneler og ledebil med kolonne i tunnel, samt at det ikke skal være arbeid i sommermånedene. Det blir også oppstilling av kolonne inne i Grasdalstunnelen vinterstid, for ledebil som skal gjennom tunnelen, og brøytebilkolonne som skal over fjellet. Vi har derfor gjort en samlet vurdering og kommet til at det kan bli mye venting for entreprenøren til tider, sier Beinnes.

Oppgraderingen gjelder altså elektriske installasjoner i Ospelitunnelen (2,6 km) og Grasdaltunnelen (3,7 km) på riksveg 15 Strynefjellet. I prosjektet inngår levering og montering av:

  • demontering og fjerning av eksisterende belysning
  • tavler og utrustning
  • tunnelbelysning
  • styre- og overvåkingsanlegg
  • signal- og sterkstrømskabler
  • kabelstiger i tunnel
  • nødstrømsanlegg

Kostnadsrammen for prosjektet er cirka 25 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.