BYGG

Ekstra asfalt-millioner til Oslo

MER PENGER: Samferdselsbyråd i Oslo, Jøran Kallmyr (Frp), er glad for 23 ekstra asfalt-millioner, men sier at etterslepet fortsatt er stort.
MER PENGER: Samferdselsbyråd i Oslo, Jøran Kallmyr (Frp), er glad for 23 ekstra asfalt-millioner, men sier at etterslepet fortsatt er stort. Bilde: Truls Tunmo
Truls Tunmo
21. mai 2010 - 11:03

Byråd Jøran Kallmyr (FrP) har sammen med Samferdselsetaten og KTP gått grundig gjennom budsjettene og prioritert 23 millioner kroner mer til asfaltering av Oslos gater.

Les også: Må kapitulere for hullete Oslo-veier

80 millioner

– Det skal brukes 7,5 millioner kroner mer til asfaltering av trikkeskinner. Det opprinnelige budsjettet var på 2,5 millioner.

Resten av veinettet får 15 millioner kroner. Totalt kommer Oslo kommune til å asfaltere for nærmere 80 millioner i 2010, sier Kallmyr.– Uholdbar standard

Han sier veistandarden i byen er uholdbar.

– Vinteren var veldig hard, og det gikk hardt utover gatene våre. et er ikke holdbart slik det er nå, derfor måtte vi prioritere å asfaltere gatene. Dette er en av de største satsingene på asfalt i Oslos historie, sier Kallmyr.

Siv Jensen: Maktesløs mot veiforfallet

– Uakseptabelt

Likevel vil etterslepe være stort, og det kreves fortsatt en stor satsing på asfaltering i Oslo.

– I en lang rekke år var asfaltbudsjettet i Oslo helt uakseptabelt, sier byråden.

Det har medført store etterslep.

– I 2002 var asfaltbudsjettet på knappe 8 millioner kroner, nå er det altså oppe i 80 millioner, der bør det ligge om man skulle ta igjen noe av vedlikeholdsetterslpet, sier Jøran Kallmyr.

Les også: – Trenger mer robuste veier

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.