MARITIM

Eksportstrategiråd opprettes i Ålesund

Et eksportstrategiråd opprettes i Ålesund for å bidra til et sterkere samarbeid med næringslivet om verdiskaping fra norsk eksport.

Stig Remøy etterlyste i TU i januar at virkemiddelapparatet ble plassert på Sunnmøre. I dag ble han hørt av regjeringen.
Stig Remøy etterlyste i TU i januar at virkemiddelapparatet ble plassert på Sunnmøre. I dag ble han hørt av regjeringen. Foto: Olympic
1. juni 2021 - 16:07

Dermed lytter regjeringen blant annet til Olympic-sjef, fiskebåtreder og gründer Stig Remøy, som i TU i januar i år etterlyste at virkemiddelapparatet ble flyttet til Sunnmøre.

Kontoret skal ha rundt 10–15 ansatte.

Rådet skal styrke arbeidet med å fremme norsk eksport og bidra til et sterkere samarbeid med næringslivet for å få størst mulig verdiskaping, opplyser Nærings- og fiskeridepartementet.

Overfor TU uttrykte Remøy i januar dyp frustrasjon over den lange avstanden fra makthavere og beslutningstakere i Oslo, til distriktene der teknologisk kompetanse og kreativtet ligger til grunn for store eksportinntekter.

– Vi er fortsatt verdensledende på maritim teknologi og sitter på unik kompetanse. Skal vi utnytte den og utvikle oss videre, må virkemiddelapparatet være her og snakke direkte med dem som kjenner det på kroppen hver dag, sa Remøy til TU.

I statsbudsjettet for 2021 er det bevilget 75 millioner kroner til strategiske eksportsatsinger. Midlene skal forvaltes av Eksportstrategirådet.

Forsvaret bør rette større oppmerksomhet mot evnen til å møte begrensede angrep og sammensatte trusler, ikke minst gjennom overvåking og beredskap, ifølge forsvarsanalysen 2024.
Les også

Forsvarsanalyse: Norge må ha en tydelig og realistisk plan for strid med russiske styrker

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.