OFFSHORE

Eksporterer store trykkrør

– Pipelife Norge AS har fått den største kontrakten for produksjon og levering av polyetylen trykkrør i dimensjonen to tusen millimeter. Vi har i konkurranse med andre alternative rørtyper vunnet avtalen om levering av vel 2200 meter til et prosjekt i Spania. Så langt er vi den eneste bedriften i verden som kan lage så store rør i polyetylen, sier Kjell J. Larsen i Pipelife Norge til Adresseavisen.

Rørene skal brukes til en inntaksledning til et landbasert fiskeoppdrettsanlegg på nordvestkysten av Spania. Kontrakten har en verdi på 25 millioner kroner.

Produksjonen av rørene er allerede kommet i gang. De skal leveres i lengder på 550 meter, og utstyret skal være fremme i Spania i begynnelsen av mai.

– For oss er dette den første store ordren på et rør med diameter på to tusen millimeter. Prosjektet blir en viktig referanse for det internasjonale markedet. For fabrikken på Stathelle vil eksporten utgjøre mer enn halvparten av volumet, sier Kjell J. Larsen.

Pipelife Norge er Norges største produsent og leverandør av rørsystem i plast. Selskapet har to fabrikker. Fabrikken i Surnadal produserer rør og deler i PVC og polypropylen, til vann og avløp, VVS, kabelbeskyttelse og el-installasjon. Fabrikken har cirka 130 ansatte, og er selskapets hovedkontor.

I Stathelle produseres rør i polyetylen, og det er her Pipelife produserer store rør i lange lengder. Fabrikken har cirka 50 ansatte.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.