OLJE OG GASS

Eksplosiv gass lekket ut på Kollsnes

Kollsnes er Statoils prosessanlegg for gass som ligger på den sørlige delen av Oøy i Øygarden  kommune i Hordaland. Her behandles gassen fra Troll, Kvitebjørn og Visund.
Kollsnes er Statoils prosessanlegg for gass som ligger på den sørlige delen av Oøy i Øygarden kommune i Hordaland. Her behandles gassen fra Troll, Kvitebjørn og Visund. Bilde: Anders J. Steensen
20. mai 2010 - 17:11
  • Oppdatert 17:33

Eksplosiv gass lekket i ettermiddag ut fra Statoils prosessanlegg på Kollsnes. Alle ble evakuert fra området.

Statoil hadde ved 17.15-tiden kontroll over gasslekkasjen som oppsto på Kollsnes, bekrefter brannvesenet i Øygarden kommune.

Trykkfritt

Det er folk fra Statoil som har stått for innsatsen på gassprosesseringsanlegget, ifølge brann- og beredskapssjef i Øygarden kommune, Oddvar Haugetun.

– De har fått anlegget trykkløst og har stengt av det området der gassen lekket ut. Dermed er det ingen lekkasje nå lenger, sier Haugetun til NTB.

Området er fortsatt evakuert, og ingen får gå inn igjen der lekkasjen oppsto før alt er fullstendig trykkfritt, understreker brannsjefen.

Naturgass

Lekkasjen av naturgass ble meldt til politiet klokken 16.24 torsdag ettermiddag.

– Til sammen rundt 60 personer ble evakuert, og området ble stengt av, opplyste operasjonsleder Bjarne Flokenes i Hordaland politidistrikt til NTB.

Ikke første gang

For ganske nøyaktig ett år siden – 19. mai i fjor – var det også en lekkasje ved Kollsnes. Den gang var det det eksplosjonsfarlige kondensatet hexylenglykol som lekket ut, men ingen ble evakuert.

Les om denne hendelsen her:

Gasslekkasje på Kollsnes

Gasslekkasjen: Fulgte ikke prosedyrene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.