BYGG

Ekspertutvalg har funnet årsaken til skredet i Gjerdrum

29. september legges en rapport om kvikkleireskredet i Gjerdrum fram. Inge Ryan, som har ledet granskingen, sier at de har funnet årsaken til skredet.

Ti mennesker mistet livet i leirskredet i Gjerdrum natt til 30. desember 2020. Bildet er tatt i april 2021 under opprydningsarbeidet .
Ti mennesker mistet livet i leirskredet i Gjerdrum natt til 30. desember 2020. Bildet er tatt i april 2021 under opprydningsarbeidet . Foto: Eirik Helland Urke
22. sep. 2021 - 10:53

Det bekrefter Inge Ryan overfor Aftenposten.

Det er Olje- og energidepartementet som står som oppdragsgiver for ekspertutvalget. Departementet sier at rapporten om årsaken til raset vil bli lagt fram på Gjerdrum onsdag 29. september.

Ekspertutvalget holder også på med en rapport nummer to, som skal handle om forebyggende tiltak mot fremtidige ras. Den kommer ifølge Inge Ryan i januar neste år.

Ti mennesker mistet livet da et stort kvikkleireskred gikk i et byggefelt i Ask i Gjerdrum natt til 30. desember i fjor. Store deler av tettstedet ble evakuert, og over 1.600 mennesker ble berørt.

Rasområdet i Gjerdrum, april 2021. <i>Foto:  Eirik Helland Urke</i>
Rasområdet i Gjerdrum, april 2021. Foto:  Eirik Helland Urke
Skjelvet meldes å være det kraftigste til å ramme Taiwan på 25 år. TV-bilder viser ødelagte bygninger i byen Hualien, øst i landet.
Les også

Taiwan: Kraftigste jordskjelv på 25 år

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.