INDUSTRI

Ekornes kan bli kinesisk

Qumei Home Furnishing har lagt inn bud.

robotsymaskin.1000x562
robotsymaskin.1000x562
23. mai 2018 - 11:33
Det kinesiske selskapet Qumei Home Furnishing har lagt inn bud på møbelkonsernet Ekornes forutsatt at det får et flertall av aksjene. Styret anbefaler salg.
 

Styret i Ekornes anbefaler aksjonærene å akseptere budet fra kinesiske Qumei Home Furnishing på 139 kroner per aksje, går det fram av en pressemelding fra Ekornes onsdag morgen.

Budet innebærer at møbelkonsernet verdsettes til 5,1 milliarder kroner.

Ved en eventuell overtakelse vil Ekornes fortsette som egen virksomhet med hovedkontor i Sykkylven, heter det videre i meldingen.

Aksjen steg

Qumei er et selskap som driver med hjemmeinnredning. Selskapet er registrert på Shanghai-børsen og har mer enn 850 forretninger og møbelproduksjon i Kina.

Ekornes er notert på Oslo Børs. Da børsen stengte tirsdag, ble aksjen solgt for 118 kroner. Med en gang handelen startet onsdag, steg kursen med over 15 prosent og ble omsatt for om lag 137 kroner.

Foruten hovedkontoret i Sykkylven har Ekornes produksjon i USA, Vietnam og Thailand. De kjente merkevarene fra Ekornes som Stressless, IMG og Svane vil bli videreført, opplyser selskapet.

Forsvant nesten i flommen: Nå vil stressless-fabrikken bli kraftverk

Nye muligheter

– Dette vil åpne for helt nye vekstmuligheter for Ekornes. Dersom kjøpet blir gjennomført, vil vi styrke vår tilstedeværelse i det raskt voksende kinesiske markedet. I tillegg til økt markedstilgang i Kina, vil Ekornes også nyte godt av Qumeis inngående kunnskap om kinesiske forbruksvaner, sier konsernsjef Olav Holst-Dyrnes i Ekornes.

Det har vært kontakt mellom partene i et drøyt år, og grunnlegger og styreleder Ruihai Zhao i Qumei sier han har fulgt Ekornes med interesse i mange år.

– Vi legger stor vekt på å videreføre Ekornes' kultur og samarbeidet med de ansatte, og vi har ikke tro på å flytte produksjon av internasjonale merkevarer til Kina, sier Zhao i pressemeldingen.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.