Ekofisk på Museum

Ekofisk-feltet.
EKOFISKRESERVOARET: - Dette er en modell av Ekofisk som viser brønnene til reservoaret. Vi skal drive dette i minst 40 år til, sier Stig Kvenseth.
  • offshore

Riksantikvaren har pålagt ConocoPhillips å ta vare på informasjon om Ekofisk-feltet. En viktig del av prosjektet er å vise dette frem for publikum.

I stedet for å bevare installasjonene til havs, fikk ConocoPhillips tillatelse til å dokumentere hele Ekofiskutbyggingen.

Prosjektet med en prislapp på 12 millioner vil gi historikere verdifull innsikt i tilblivelsen av Norges største industrigren.

Kulturminne Ekofisk finnes i dokumentsform i Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana, mens deler av dokumentasjonen er tilgjengelig for allmennheten på Internett med adresse www.kulturminne-ekofisk.no.

- For at ale skal bli kjent med Ekofisk og oljeindustrien, er det også laget tre utstillinger, en ved Oljemuseet i Stavanger, en ved Teknisk Museum i Oslo og en i Tromsø. Dermed skulle store deler av landet få tilgang til informasjon om oljevirksomheten, forteller prosjektleder Stig Kvenseth i ConocoPhillips.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå