BYGG

Eiendoms-Norges mest lønnsomme selskaper: Kjøpesenteraktørene går flere hundre millioner i pluss

Se vår topp 100-liste.

Sjekk listen over hvilke eiendomsselskaper i Norge som går mest i pluss.
Sjekk listen over hvilke eiendomsselskaper i Norge som går mest i pluss.

Eiendomsselskapet der mannen med rød topplue er styreleder, leverer alt annet enn røde regnskapstall. Med et driftsresultat fra 2016 på nesten en halv milliard kroner topper Olav Thon eiendomsselskap ASA vår liste over de 100 mest lønnsomme eiendomsselskapene i Norge.

Selskapet står sterkt i Eiendoms-Norge, og posisjonen styrkes av alle datterselskapene som dukker opp høyt på listen, som kjøpesenteraktørene Amfi eiendom AS, Vats AS og Vestkanten AS.

Nummer to på listen er Ragde AS, som driver med utleie samt kjøp og salg av bolig- og næringseiendom. De gikk nesten 350 millioner kroner i pluss i 2016.

Hvem er på listen?

Listen er utarbeidet fra søk på regnskapstall.no, der selskapene har registrert seg i Brønnøysundregisteret under relevante næringsgrupperinger for norsk standard fra SSB. Følgende grupperinger er tatt med:

  • kjøp og salg av egen fast eiendom
  • borettslag
  • utleie av egen eller leid fast eiendom ellers
  • eiendomsmegling
  • eiendomsforvaltning

Selskaper med færre enn 10 ansatte er ikke med på vår liste.

I noen tilfeller kan selskapene ha rapportert konserntall til Brønnøysundregisteret, og ikke de tallene som er spesifikke for den norske virksomheten. Dette gjelder for eksempel når et utenlandsk selskap har filial i Norge. Tallene som da dukker opp i vår liste, vil ikke gi et riktig bilde av den norske virksomheten.

Det er også tilfeller der datterselskaper ikke har rapportert regnskapstall til Brønnøysundregisteret, fordi de ikke er regnskapspliktige. Tallene må da hentes ut fra morselskapets regnskap.

For ti på topp-selskapene på vår liste har vi korrigert for disse tilfellene.

Kom med innspill

Vi vil fortløpende vurdere selskapene på listen og presenterer nye tall etter hvert som de oppdateres hos regnskapstall.no. Kom gjerne med innspill i kommentarfeltet under.

Mener du at et selskap burde blitt lagt til eller fjernet fra listen? Gå gjennom kriteriene ovenfor og send innspill til tuva@tu.no med «topp100» og selskapsnavn i emnefeltet.

Her er listen: