BYGG

Krangler om over 100 millioner etter Steen & Strøm-oppussing

Planlegger fem ukers rettssak med 29 vitner.

Steen & Strøm ble bygget om mellom 2013 og 2015. Entreprenøren har saksøkt eieren.
Steen & Strøm ble bygget om mellom 2013 og 2015. Entreprenøren har saksøkt eieren. Bilde: NTB Scanpix
Roald RamsdalRoald RamsdalJournalist
10. mars 2016 - 06:00 | Endret 10. mars 2016 - 08:21

Regningen for ombyggingen av Norges eldste varemagasin, Steen & Strøm, havner i Oslo tingrett til høsten.

Entreprenøren AS Ingeniør Gunnar M Backe krever over 100 millioner kroner mer for ombyggingen fra eieren High Street Shopping, viser et ferskt rettsdokument.

Under et forberende rettsmøte i februar, varslet partene at det kan bli ført opp til 29 vitner i den omfattende rettssaken som er planlagt ført over fem uker til høsten.

Ordknappe

Både entreprenøren og Steen & Strøm-eieren er ordknappe om oppgjørstvisten. Teknisk Ukeblad har sendt over en rekke spørsmål, men partene vil ikke fortelle hvorfor de er blitt uenige.

– AS Ingeniør Gunnar M Backe har stevnet High Street Shopping AS på grunn av uenighet om oppgjør i entrepriseforholdet. Entrepriseforholdet gjelder rehabiliteringen av Steen & Strøm som pågikk i perioden 2013-2015, skriver Arne Landmark, administrerende direktør hos entreprenøren. 

– I og med at denne saken skal behandles i rettsapparatet i høst er begge partene enige om at tvisten og sakens detaljer diskuteres der. Vi ønsker derfor ikke å gå inn på sakens detaljer på nåværende tidspunkt, legger han til.

High Street Shoppings prosessfullmektig Frank Almås i advokatfirmaet Hjort viser til Landmarks uttalelse. Han opplyser at dette er en felles uttalelse for partene.

Rettssaken om oppgjøret starter ifølge planen 31. oktober.

Omfattende oppussing

High Street Shopping kjøpte i 2011 Steen & Strøm-bygningen for 810 millioner kroner av Storebrand.

I 2013 startet så en omfattende oppussingen av de omtrent 33.000 kvadratmeterne.

Total prosjektkostnad ble anslått til 250 millioner kroner i 2012, ifølge bygg.no.

- Vi skal fornye Steen & Strøm, som å se på nye innganger og hvordan vi kan utnytte underetasjen og toppetasjen bedre. Vi ønsker å legge på en etasje til for kontorer, og det har vært for dårlig utnyttelse av takterrassen, som i dag har 26 ventilatorer, uttalte adm. direktør Egil Svoren i Schage Eiendom til NæringsEiendom om ombyggingen i 2012.

Schage Eiendom solgte senere sin del av Steen & Strøms eierselskap til det amerikanske investeringsselskapet Madison International Realty.

Rådgivere ga feil opplysninger

Tvisten om oppgjøret for ombyggingen er ikke den eneste etter Steen & Strøm-kjøpet.

I 2014 ble rådgivningsselskapet Obos Basale dømt til å betale High Street Shopping 3,2 millioner kroner i erstatning for uaktsom rådgivning.

Basale hadde feilaktig opplyst at bygget var fullsprinklet i forbindelse med en såkalt due dilligence av bygget før kjøpekontrakten ble undertegnet.

Kostnadene for å fikse sprinkleranlegget ble alene estimert til over 10 millioner kroner og High Street Shopping krevde over 7,8 millioner av Basale.

  • Les flere nyheter om bygg
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.