E39 KRISTIANSAND-MANDAL

E39 Kristiansand-Mandal er åpen for trafikk

Nye Veier åpnet torsdag 24. november for trafikk på den 19 kilometer lange strekningen Kristiansand vest-Mandal øst.

Prosjektsjef Harald J. Solvik overleverte blomster til de første bilistene som kjørte inn på ny E39 fra Kristiansand til Mandal.
Prosjektsjef Harald J. Solvik overleverte blomster til de første bilistene som kjørte inn på ny E39 fra Kristiansand til Mandal. Foto: Nye Veier
5. des. 2022 - 11:51

Anleggsstart for prosjektet var oktober 2018. Etter fire års byggetid er prosjektet ferdig helt som planlagt. Trafikkpåsetting skjer før den offisielle åpningen som er 9. desember, heter det i en pressemelding fra Nye Veier.

Trysfjordbrua er den største konstruksjonen i prosjekt E39 Kristiansand vest - Mandal øst, som Nye Veier satte trafikk på torsdag 24. november 2022 <i>Foto:  Nye Veier</i>
Trysfjordbrua er den største konstruksjonen i prosjekt E39 Kristiansand vest - Mandal øst, som Nye Veier satte trafikk på torsdag 24. november 2022 Foto:  Nye Veier

– Vi erstatter en strekning preget av mange ulykker og store trafikale utfordringer, spesielt vinterstid. Veien gir en helt ny sikkerhet for trafikanten, i tillegg til forutsigbarhet og redusert reisetid. Alle veifarende får en enklere reisehverdag, sier prosjektsjef Harald J. Solvik i meldingen.

Med trafikkåpning er det nå sammenhengende firefelts motorvei med fartsgrense 110 km/t fra Grauthelleren vest for Kristiansand sentrum og 26 kilometer til Mandalskrysset i Lindesnes. Der kobles nye og eksisterende E39 sammen via en tilførselsvei til Mandal by.

4000 mennesker har i løpet av den fire år lange byggetiden vært delaktig i prosjektet. AF Gruppen er totalentreprenør, og har hatt med seg en rekke underentreprenører.

Vis mer
E6 Ranheim-Værnes.
Les også

E6 Ranheim-Værnes: Kostnadssprekk på tre milliarder

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.