PROSJEKTER

E18 Vestkorridoren: Vegvesenet inviterer til markedsmøte om Gjønnestunnelen

Konkurransen blir trolig lagt ut i markedet i slutten av mars.

Modell av portalen til Gjønnestunnelen med tilpassing av lokalveisystemet.
Modell av portalen til Gjønnestunnelen med tilpassing av lokalveisystemet. Illustrasjon: ViaNova/Statens vegvesen
16. des. 2022 - 12:28

Gjønnestunnelen er en ny veiforbindelse i tunnel mellom Gjønnes og E18 ved Strand med videre forbindelse til Fornebu. Denne entreprisen, E105 Gjønnestunnelen, skal gjennomføres som en totalentreprise.

Gjønnestunnelen blir en toløpstunnel med tverrsnitt T9,5. Det meste av tunnelen inngår i kontrakten for entreprise E105: Betongtunnel på 100 meter og bergtunnel på 1400 meter (de resterende 450 metrene skal utføres av tilstøtende entreprise). Det skal også bygges nytt kryssområde på Gjønnes med tilknytning til Bærumsveien.

Statens vegvesen inviterer nå entreprenører og rådgivere til digitalt markedsmøte om entreprisen for Gjønnestunnelen. Tidspunktet er onsdag 11. januar 2023 klokka 12-13. Påmelding skjer i KGV/Doffin, og påmeldingsfrist er 9. januar.

Entreprise E105 skal altså bygge rundt 1500 meter av den totalt 1950 meter lange tunnelen. Parsellgrensen er rett nord for Høviktunnelen. Området rundt Gjønnes er svært trafikkert, med T-banestasjon, idrettshall, boligfelt, skoler og Bærumsveien som går gjennom anleggsområdet.

 
Vegvesenet anslår at konkurransen blir lyst ut rundt 22. mars 2023.
 
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.