BYGG

Dyrere å pusse opp Nationaltheatret

Det blir mye dyrere å pusse opp Nationaltheatret enn først antatt.
Det blir mye dyrere å pusse opp Nationaltheatret enn først antatt. Bilde: Bjørnflaten, Thomas
27. aug. 2010 - 07:19

En oppgradering av Nationaltheatret vil bli langt dyrere og trolig mer tidkrevende enn tidligere antatt. Teatret risikerer å måtte stenge dørene i to år.

Les også: Nationaltheatret skal pusses opp

Trenger strakstiltak

Prisen for å oppgradere den 111 år gamle fredede bygningen midt i Oslo sentrum anslås av Statsbygg til «langt over 100 millioner kroner», skriver Aftenposten. Avisen legger til at estimatet kan endte godt over det dobbelte.

Nylig ble det oppdaget at det er fare for at puss- og steinpartikler kan falle ut av dekorelementene på fasaden mot Stortingsgata. Fortauet er nå sperret, og neste uke kommer Riksantikvaren på befaring for å vurdere strakstiltak mot uønskede hendelser.

– Dette er starten

Direktør Geir Hagehaugen ved avdeling for kulturbygg hos Statsbygg sier til avisen at den omfattende rehabiliteringen kan ta to år. Han medgir at det er stor usikkerhet både ved omfanget, tidsanslaget og kostnadene:

– Dette er starten. Vi skraper i overflaten – vi har ikke åpnet vegger eller etasjeskillere, det er neste fase. Men det er noe å ta tak i over alt, sier Hagehaugen.

Han presiserer at det ikke er farlig å oppholde seg i bygningen, verken for dem som går i teatret eller for dem som jobber der. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.