BYGG

Nationaltheatret skal pusses opp

Joachim Seehusen
14. juni 2010 - 07:44
Vis mer

En tilstandsrapport skal være klar rett etter sommeren.

Basert på denne skal Statsbygg ha et kostnadsoverslag for et forprosjekt klart til 1. oktober. Forprosjektet skal være avsluttet innen april 2012.

Dårlig forfatning

Statsbygg vurderer i dag tilstanden til å være innen tilstandsklasse III. Ønsket er å bringe Nationaltheatret tilbake til tilstandsklasse I. Utfordringene Statsbygg står overfor er at rehabiliteringen må foregå mens teateret er i full drift.

– Bygget er i dårlig forfatning, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Rygh i Statsbygg. Hun forteller at de foreløpig kun baserer seg på en rapport fra Multiconsult basert på visuell befaring.

– Vi skal nå få gjennomført en grundig vurdering av bygningskroppen og de tekniske installasjonene. Først når vi har det på plass kan vi gi overslag over kostnader og tidsrammer, sier Rygh.

Mulig overtakelse

Først når Kulturdepartementet har mottatt, og behandlet de totale kostnadene blir det tatt en endelig beslutning.

Samtidig pågår nå samtaler mellom Nationaltheatrets ledelse, Statsbygg og Kulturdepartementet om Statsbygg skal overta bygget, og stå ansvarlig for videre drift og vedlikehold. Men det krever at Nationaltheatret først blir rehabilitert.

– Dette er en jobb vi har lyst til, men først må vi vite hva vi går til og hva de framtidige vedlikeholdskostnadene kan ventes å bli.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.