IT

Dugnad for å bygge IT-Norge

ALLE: Folk flest får være med på å utvikle den norske it-strategien gjennom en dugnad i regi av IKT Norge.
ALLE: Folk flest får være med på å utvikle den norske it-strategien gjennom en dugnad i regi av IKT Norge.Bilde: Colourbox
Espen Zachariassen
12. des. 2011 - 09:31

Digital Agenda

  • Regjeringens strategi om å jobbe smartere og mer effektivt ved hjelp av informasjonsteknologi for å:

- Opprettholde velferdsnivået uten for store kostnadsøkninger

- Legge grunnlaget for en bærekraftig økonomisk vekst.

  • Kjernen i strategien er å legge til rette for it-basert verdiskaping.
  • FAD skal etter planen ferdigstille strategien i løpet av første halvdel av 2012.
  • Ideen er hentet fra EUs Digital Agenda, der fokuset i hovedsak går på at smart bruk og utvikling av it er den mest effektive metoden for å skape økonomisk vekst.
  • It som driver til vekst er aktualisert med den økonomiske krisen i Europa.

For å snekre en it-politikk med fotfeste på grasrota har interesseorganisasjonen IKT Norge utfordret regjeringen til å slippe menigmann inn i tenkeboksen.

Oppskriften var en idédugnad, og fornyingsminister Rigmor Aasruds departement repliserte med å la IKT Norge gjøre jobben.

Her er litt om bakgrunnen.130 forslag

– Da fristen løp ut, hadde vi fått inn 130 godt funderte forslag. Nå starter jobben med å plukke ut de beste ideene, sier Heidi Austlid, direktør for myndighetskontakt hos IKT Norge.

Her er et utvalg: Slik blir Norge smartere

INSPIRASJON: Heidi Austlid hentet inspirasjon i Sverige da hun skulle få hvermansen med i utviklingen av norsk it-politikk. (Foto: Espen Zachariassen) Espen ZachariassenDigital Agenda

Regjeringen er i gang med å utforme innholdet i strategien Digital Agenda.

Dette er en handlingsplan og tilhørende konkrete tiltak som i hovedsak skal øke nyskapingen, skape økonomisk vekst og bidra til mer effektive velferdstjenester ved hjelp av informasjonsteknologi.

Inspirasjonen er storoffensiven i EU med samme navn.

Les også: Plug and play for hele EuropaDe beste

– Metoden fant vi i Sverige, hvor man har inngått partnerskap mellom myndigheter og næringsliv for å komme frem til politiske målsettinger som har fotfeste utover i landet, forklarer Austlid.

Ved å invitere til en idédugnad er det meningen at både privatpersoner og mindre bedrifter får muligheten til å utvikle norsk politikk.

Ikke bare forvaltning, folkevalgte og de store samfunnsaktørene.Møter ministeren

IKT Norge plukker ut et utvalg gode innspill fra bunken, og idémakerne får selv anledning til å presentere dem for statsråden på et arrangement i Oslo tirsdag denne uken.

IKT Norge plukker ut et utvalg gode innspill fra bunken, og idémakerne får selv anledning til å presentere dem for statsråden på et arrangement i Oslo tirsdag denne uken. Statssekretær Jon Reidar Øyan. (Foto: Ilja C. Hendel) Ilja C. Hendel

Og de kommer til å bli satt ut i livet – hvis de er realistiske.

– Det vil være avhengig av innholdet i forslagene. Hvor gjennomførbare de er, hvem som har ansvaret og graden av realisme, sier statssekretær Jon Reidar Øyan til Teknisk Ukeblad.Les også: Politisk it-kontroll– Skal bli brukt

FAD kommer til å legge vekt på om forslagene kan dokumenteres, eller om det kan påvises behov.

– Muligheter for effektvisering eller verdiskaping vil heller ikke være noen ulempe, sier Øyan.Så du denne? Hva stopper digital næringsutvikling?

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.