MOBIL

Duell: Nokia Lumia 620 VS HTC 8S

Vil du prøve Windows Phone 8 uten å blåse halve lønna? Vi har sammenlignet de to billigste WP8-modellene.

5. des. 2012 - 17:13

Det er bare et par måneder siden Microsoft slapp løs Windows Phone 8, så foreløpig vrimler det ikke akkurat av telefoner med plattformen.

Det er også slik at produsentene har prioritert å få ut flaggskipene sine først. Verken Nokia Lumia 920Samsung Ativ S eller HTC 8X befinner seg i kategorien "rimelig mobil".

Vi tipper mange der ute er interessert i å prøve ut plattformen, samtidig som de kanskje synes det er litt drøyt å blåse over 4000 kroner uten å vite hva de går til. Da er det greit å vite at det er langt rimeligere alternativer på vei.

Slik kommer du i gang med Windows Phone 8

LES OGSÅ:

Budsjettmodeller i anmarsj

Det er antatt at Huawei kommer med en rimelig WP8-telefon kalt W1, men foreløpig har vi hørt lite konkret fra produsenten selv. Dersom du skal ha en Windows Phone 8-modell til under 2500 kroner har du dermed bare to alternativer: HTC 8S og den nylig lanserte Nokia Lumia 620.

Begge disse har svakere maskinvare, mindre teknologi og lavere skjermoppløsning enn de dyre toppmodellene, men burde være midt i målgruppen for de som vil ha en rimelig inngang til Windows Phone 8-universet.

Vi har for anledningen sammenlignet de viktigste spesifikasjonene side om side, så du kan se forskjellene på papiret:Windows Phone 8S by HTC og Nokia Lumia 620 blir de rimeligste Windows Phone 8-modellene.

Preferanser

Som du kan se av tabellen er det ikke veldig mye som skiller de to telefonene. Det Nokiaen har som ikke 8S har er NFC-støtte, og den har også dobbelt så mye interminne. HTC leverer på sin side størst skjerm, best batterikapasitet og lavest vekt.

På programvaresiden kan Nokia i tillegg skilte med innebygd navigasjon gjennom Nokia Drive, noe som vil være et plusspoeng for mange. HTC stiller på sin side med Beats Audio, som gir deg lydprofiler tilpasset Beats-hodesett- og øreplugger.

Ellers vil det som alltid være en hel del subjektive faktorer inne i bildet. Her vil alt fra designpreferanser til lojalitet (eller hat) mot enten Nokia eller HTC kunne spille inn.

Vi har fremdeles ikke fått inn testeksemplarer av noen av telefonene enda, så det er for tidlig å anbefale den ene fremfor den andre. Ut fra spesifikasjonslisten ser det ut til å kunne bli dødt løp.

LES OGSÅ: Windows Phone 8-krigen er i gang

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.